Consilierii PNL au cerut finanţarea centurii Timişoarei de la bugetul judeţean. Ce...

Consilierii PNL au cerut finanţarea centurii Timişoarei de la bugetul judeţean. Ce soartă a avut proiectul

0
DISTRIBUIȚI

De dragul opoziţiei, liberalii din Consiliul Judeţean Timiş încearcă imposibilul. Consilierul judeţean Marius Martinescu a iniţiat un proiect de lege care prevedea ca centura Timişoarei să fie realizată din fonduri de la bugetul judeţean. „Se aprobă demararea procedurilor de pregătire a documentațiilor pentru accesarea POR 2014 – 2020 și includerea în bugetul Direcției de Administrare a Drumurilor și Podurilor Județene Timiș a sumelor necesare pentru preluarea documentației tehnico-economice de la Ministerul Transporturilor pentru actualizare și completare”, scrie în proiectul de hotărâre, iniţiat de Martinescu.

Spiritele au fost calmate de şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin care a spus că „centura de sud Timişoara nu intră în patrimoniul consiliului judeţean, tot ce înseamnă centuri, autostrăzi, intră la CNADNR.


Nu se pune problema dacă să fim sau nu de acord, dacă există posibilitatea unei asocieri. Atâta timp cât e făcut un proiect, un studiu, plătit de către CNADNR, e tardiv să discutăm acum. Poate numai dacă vreţi dispute politice. Eu sunt de acord să găsim o formulă când vedem ce înseamnă acest proiect. Am discutat şi cu domnul primar Robu şi este de acord să participăm şi la coborârile de pe autostradă, chiar şi a centurii, care nu este în portofoliul nostru. Există raportul negativ al comisiei de specialitate. Comisia economică respinge proiectul, iar comisia de specialitate dă aviz negativ”. Proiectul a fost respins de consilierii judeţeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.