Copiii din județul Timiș învață, și în acest an, cu dascăli necalificați....

Copiii din județul Timiș învață, și în acest an, cu dascăli necalificați. Care este cauza

0
DISTRIBUIȚI

Școala a început de aproape trei luni, însă nici în acest moment, în unitățile de învățământ din județul Timiș nu sunt suficienți dascăli care să le predea elevilor. Mai mult, pentru a putea fi ocupate anumite posturi, au fost angajați chiar și profesori suplinitori necalificați. Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat că, de la începerea noului an școlar și până în prezent, au fost ocupate peste 100 de posturi de către profesori suplinitori, în ședințele publice care au loc săptămânal.

„Alte 121 de posturi au fost ocupate de cadre didactice calificate, prin concurs susținut în unitățile de învățământ, iar 107 sunt fără studii corespunzătoare postului, deci sunt suplinitori necalificați.


Posturi ocupate prin plata cu ora – 103, iar pentru ședința publică de săptămâna trecută s-au realizat 15 concursuri la nivelul unităților de învățământ pentru ocuparea posturilor. Asta înseamnă că postul a fost afișat o săptămână în ședință publică, nu l-a luat nimeni, iar școala a primit aprobarea pentru organizarea concursurilor. Postul va fi ocupat fie de cadre didactice calificate, fie de personal necalificat, acolo unde este posibil”, a explicat Aura Danielescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.