Cum aranjau procurorul Valentin Cârstea și avocatul Ion Negru examenele la Universitatea...

Cum aranjau procurorul Valentin Cârstea și avocatul Ion Negru examenele la Universitatea Europeană „Drăgan” din Lugoj. Vezi DECIZIA procurorilor

1
DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Valentin Cârstea (foto) procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş – Severin, pentru săvârşirea a două infracţiuni distincte de luare de mită, fals intelectual şi trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale) și a lui Ion Negru avocat în cadrul Baroului Timiş, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (două acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (două acte materiale)

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Valentin Cârstea, care era și cadru didactic la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Europene „Drăgan” din Lugoj, a primit, în patru tranşe, de la un denunțător, bunuri în valoare totală de 8.747 lei, în nume personal, în scopul promovării frauduloase de către denunţător, a examenelor din anul I al Facultăţii de Drept a Universităţii Europene „Drăgan” din Lugoj şi i-a acordat acestuia nota de promovare, fără ca studentul să se prezinte la examen.


Mai mult, se arată în același document, „inculpatul Cârstea Valentin a acceptat propunerea de remitere a unui laptop de către denunţător, în schimbul dispunerii unei soluţii de declinare a competenţei într-o cauză penală aflată în instrumentarea magistratului. În final, inculpatului Cârstea Valentin i-a fost remis un televizor color, în valoare de 2969 lei, atât pentru promisiunea de a soluţiona favorabil un dosar penal, cât şi în completarea foloaselor deja remise în lunile august şi decembrie 2013, în legătură cu promovarea, de către denunţător, în mod fraudulos, a tuturor examenelor din anul I. Valoarea totală a bunurilor primite de inculpatul Cârstea Valentin de la denunţător este de 8.747 lei ( aparate electrocasnice, electronice și produse alimentare)”.
În ceea ce-l privește pe avocatul timișorean, și el cadru didactic al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Europene „Drăgan” din Lugoj, procurorii spun că „şi-a exercitat fraudulos atribuţiunile de titular al catedrelor de „Istoria Statului şi Dreptului Românesc” şi „Drept Roman” şi l-a promovat pe acelaşi denunţător la examenele susţinute în datele de 12.03.2014 şi 16.10.2014, ocazii cu care denunţătorul i-a şi remis avocatului Negru Ion o sticlă cu whisky, precum şi un set constând într-o sticlă de cristal pentru băuturi şi şase pahare din cristal, în valoare totală de 581 lei”.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Timişoara.

1 COMENTARIU

  1. Nu cred ca a existat un singur an in care Diplomele sa fi fost acordate pe bune. Oricum, in Romania este imposibil sa restabilesti ordinea in conditii de democratie. Sute de ONG si alte organizatii internationale pierd vremea incercand sa domesticiasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.