Cum arăta Timişoara în anii Primului Război Mondial, într-o expoziție de fotografie....

Cum arăta Timişoara în anii Primului Război Mondial, într-o expoziție de fotografie. Unde are loc

0
DISTRIBUIȚI

În vara acestui an s-a împlinit un veac de la declanşarea Primei Mari Conflagraţii Mondiale, eveniment important al istoriei universale. Pentru comemorarea acestui eveniment, în iarna lui 2014 Muzeul Banatului organizează expoziția „Timişoara în anii Primului Război Mondial”. Expoziția va fi vernisată astăzi, la 14,00 la galeria Theresia din Bastionul Cetăţii.

Organizatorii prezintă dezvoltarea social- economică din oraşul nostru în anii premergători războiului, impactul declanşării războiului, care erau structurile militare timişorene, dar și consecinţele după intrarea României în război, constituirea Sfatului Poporului, prezenţa militară sârbă şi franceză la Timişoara, Banatul în dezbaterile Conferinţei de Pace de la Paris şi instaurarea administraţiei româneşti la Timişoara.

”Alături de un număr mare de fotografii sunt expuse arme, medalii, insigne, publicaţii periodice, obiecte care au aparţinut unor participanţi la evenimente.


Un spaţiu important revine expunerii unui trunchi de copac de pe frontul italian, adus la Timişoara în anul 1916 de către un grup de militari ai Regimentului 61 Infanterie Timişoara. Pe lângă exponatele din colecţiile organizatorilor sunt expuse mai multe fotografii din colecţii italiene si maghiare”, arată reprezentanții MuzeuluI Banatului.

La realizarea acestei expoziţii au colaborat: Biblioteca Judeţeana Timiş, Serviciul Judeţean Timiş al Arhivelor Naţionale, Facultatea de Arte și Design a Universităţii de Vest, Brigada 18 Infanterie Banat Cercul Militar Timişoara, colecţionarul Thomas Remus Mochnacs. ( Foto: warhistoryonline.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.