Trafic oprit temporar pe Aeroportul „Traian Vuia”, din cauza vântului puternic. UPDATE...

Trafic oprit temporar pe Aeroportul „Traian Vuia”, din cauza vântului puternic. UPDATE 2 Programul revine la normal

0
DISTRIBUIȚI

Aeroportul Internațional Timișoara a fost închis temporar din cauza vântului puternic, iar pe aeroportul Otopeni două zboruri au fost anulate, iar altele au la decolare întârzieri de două ore, întârzierile fiind determinate de necesitatea degivrării aeronavelor şi de operaţiunile de deszăpezire.

„Unele zboruri pot înregistra întârzieri care, în general, sunt cuprinse între 30 şi 120 de minute, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor şi de operaţiunile de deszăpezire. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, compania Wizz Air a anulat cursa 63141/63142 Bucureşti – Roma – Bucureşti, iar compania Tarom a anulat cursa 601/602 Bucureşti – Timişoara – Bucureşti. Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene”, a informat Compania Aeroporturi Bucureşti.

UPDATE „Traficul aerian este afectat la Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia de conditiile meteo nefavorabile ce s-au manifestat noaptea trecuta și în această dimineață în toată Europa. Datorită vântului transversal puternic, Cursa W 3524 programată să aterizeze aseară la Timișoara de la Charleroi (Bruxelles), cu 143 pasageri, a fost deviata la Aeroportul Cluj.


Vântul de mare intensitate în rafale, care bate transversal pe pistă, cu peste 70 de km/oră, a făcut ca aterizarea sau decolarea programată a aeronavelor să devină extrem de dificilă. Astfel, au fost afectate cursele cu decolare în această dimineață: W6 3531 către Dortmund (145 pasageri) și LH 1663 către Munchen (76 de pasageri) care nu au putut decola spre destinații și așteaptă la Timișoara ameliorarea condițiilor meteo (în mod deosebit reducerea intensității vântului). Cursa RO 601 de la Bucuresti și cursa RO 602 spre București, precum și cursele W6 3501 și W6 3502 către și dinspre Londra și W6 3551/W6 3552 către și dinspre Bergamo au fost anulate”, au anunțat reprezentații Aeroportului Internațional Timișoara, într-un comunicat.

Aceștia estimează că după ora 13.00, când intensitatea vântului se va reduce semnificativ, vor fi create condiții pentru revenirea traficului la normal.

UPDATE 2 În a doua parte a zilei, condițiile meteo au permis reluarea zborurilor. Cursa Timișoara – Roma a plecat la ora 17.00, cu o întârziere de trei ore,  avionul Wizzair spre Barcelona a decolat la ora 19.50, cu patru ore mai târziu față de programul stabilit, iar cursa spre Frankfurt, programată inițial la ora 18.35, a plecat la 22.00. De asemenea, cursa Wizzair de la Roma, care ar fi trebuit să ajungă la Timișoara la ora 18.05, va ateriza la ora 23.50.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.