Un salariu mare mare să nu mai știu ce sa fac cu banii, să cumpăr orice îmi doresc, să nu mai știu ce loc să vizitez, să pot să mă îmbrac cum vreau și să nu îmi fac vreodată griji cât mă costă – cam așa sună năzuința tuturor salariaților din România sau poate din toată lumea. Dacă nu trecem de granițe căci nu ne stă bine cu nasul prin alte curți.
Salariul mai mare, a se citi decent, este o promisiune electorală care prinde de fiecare dată. La fiecare scrutin ni se promite că vom trăi și noi decent. Ce se întâmplă vedem de la Revoluție încoace. Vorbe multe, fapte puține. Iar faptul că politcienii promit asta mă face să cred, încă o dată, că băieții ăștia sunt rupți de lume și de realitatea în care trăiesc foarte mulți români.
Românii nu își doresc salarii mari. Mulți dintre ei nu au cujarul ăsta. De ce ? Doar pentru că tristul adevăr e că mulți români nu mai au zi de salariu.
Încă de la venirea crizei care în țările civilizate a trecut, plata salariilor la timp a rămas în multe locuri o amintire plăcută. Mai nou, nenumărate companii mai mari sau mai mici nu mai au o zi de salariu. Banii se primesc pe bucăți, cu certuri și cu teama de a nu fi concediat dacă ceri dreptul pentru care muncești.
Stimați politicieni, reglementanți asta. Mai reglementați, vă rog și angajarea cu acte în regulă și plata salariilor la gri și mai apoi veniți să ne spuneți despre salarii mai mari. Asta pentru că, să nu uităm, spitalele și farmaciile taxează pe loc, benzinarii la fel, școlile, magazinele, furnizorii de servicii toți vor și cer banii la zi. Iar angajatorii nu plătesc dobânzi pentru întârizieri. Și nu în ultimul rând, copiii nu se cresc cu vorbe goale. Iar la ITM, ne scuzați, nu merge nimeni pentru că noi trăim în țara în care patronii au pile și municitorii gurile închise.
Domnisoara, cand statul omoara firmele private prin taxe exorbitante, numai pe salarii impozitarea este de aprox 70%, este foarte greu firmelor sa plateasca salariile la timp. Poate dumneavoastra va povesteste Bojin sau Stoia cum plateau comunistii salariile dar de aia a ajuns nea Ceasca la Targoviste.
Cat la suta din timp isi rezerva guvernantii sa se ocupe de firmele private si cat de bugetari? Avem un milion de bugetari si toata guvernarea e polarizata spre bugetari. Restul, 18 milioane de romani merg pe principiul `scapa cine poate„ sau ajung sclavi in occident. Important sa traiasca bine bugetarul!