Destinul FABULOS al „americanului fără mâini”, născut în Timiș: abandonat de părinții...

Destinul FABULOS al „americanului fără mâini”, născut în Timiș: abandonat de părinții naturali, adorat de noua familie. Cum și-a transformat handicapul în atu FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Este un luptător și a demonstrat că poate să înfrunte destinul prin ambiție, iar povestea lui este o lecție de viață pentru o lume întreagă. La doar 20 de ani, un român născut în județul Timiș și stabilit în America și-a depășit orice limită. George Dennehy s-a născut fără brațe, dar cântă la chitară, la pian și la violoncel și are inclusiv permis de conducere. Toate aceste lucruri sunt posibile datorită ambiției și voinței lui de a învăța să își folosească picioarele. Tânărul, a cărui poveste de viață este una cu adevărat dramatică, se mândrește astăzi cu o soție frumoasă care i-a dăruit în urmă cu un șase luni de zile cel mai frumos cadou de pe lume, un băiețel pe nume Landon.

S-a născut în 19 ianuarie 1994 în localitatea Comloșu Mare din județul Timiș, într-o familie săracă. Venirea pe lume a lui George nu le-a adus o bucurie în suflet părinților lui, Ion și Elena, ci tristețe pentru că băiatul s-a născut fără brațe. Durerea a fost nemărginită pentru că nu s-au gândit vreodată că bebelușul lor mic și drag ar putea să sufere de un asemenea handicap. Din acel moment au știut că nu îl pot îngriji pe micuț și l-au dus la o casă de copii din județ. „Părinții mei erau săraci și nu puteau să mă îngrijească. Astfel că m-au dus la un orfelinat unde am stat până la un an și șase luni”, ne-a povestit George Dennehy.

Era o mână de om când a fost încredințat unor străini, iar timp de un an și jumătate a stat la orfelinat alături de alți copii abandonați. Tânărul ne-a povestit că cei care aveau datoria să îl îngrijească au spus că e un copil pedepsit de Dumnezeu. „Ei credeau că sunt blestemat și nu au avut grijă de mine pentru că eram altfel. La 18 luni aveam doar nouă kilograme”. La vremea aceea nici măcar medicii nu i-au dat vreo șansă, până când doi americani au aflat povestea lui și au hotărât să îl adopte. „Michael și Sharon Dennehy au aflat de mine și au vrut să mă adopte. Cred că dacă mai stăteam la casa de copii eram mort în ziua de astăzi. Mă bucur că am fost adoptat și că sunt în viață”, a mărturisit tânărul.

A fost crescut și educat în America alături de alți 11 copii

Norocul nu fost adopția în sine, ci faptul că niște oameni au crezut în el și în capacitățile lui, iar George nu i-a dezamăgit niciodată. Pentru Michael și Sharon Dennehy, familia este cea mai importantă de pe lume, iar acest lucru i-a determinat să adopte mai mulți copii din diferite țări precum Africa, India sau China. Printre ei s-a aflat și George care a fost crescut și educat în America. „Primii ani au fost foarte grei pentru că vedeam că sunt diferit de ceilalți. Apoi am început să mă obișnuiesc. De mic îmi plăcea să mă joc și să accept provocări. La vârsta de opt ani am început să cânt la violoncel. Am luat lecții de muzică, iar apoi am învățat să cânt la chitară și la pian”, ne-a povestit George.

Acum, la 20 de ani, se poate lauda că a urcat pe scenă alături de renumita trupă Goo Goo Dolls și că a înregistrat primul său album, „Have My Heart”. Nu și-a dezamăgit părinții adoptivi nicio secundă și cu timpul au fost tot mai mândrii de el. Deși nu are brațe, este șofer cu acte în regulă. Iubește să conducă și o face cu ușurință. „Conduc cu un picior pe volan și unui pe pedale. Nu este dificil pentru mine. Iubesc să conduc”.

De șase luni de zile este cel mai fericit tătic pentru că Stephanie, soția lui, care are 25 de ani, a adus pe lume un băiețel pe care l-au numit Landon. „Băiețelul meu are șase luni de zile și sunt foarte fericit. Îi iubesc enorm pe amandoi”, a spus George.

Și-a cunoscut părinții biologici din Comloșul Mare

George Dennehy a venit de două ori în România ca să își viziteze părinții biologici. A înțeles că Ion și Elena nu au putut să îl crească din lipsa posibilităților și nu le poartă pică, ba mai mult, spune că îi iubește.


Chiar dacă nu se compară cu America, tânărul este fascinat de România pentru că este locul în care s-a născut. „România este diferită de America, dar mie îmi place. Este locul în care m-am născut, e ca o casă pentru mine”.

Mâine e Crăciunul și cu această ocazie George le-a transmis un mesaj părinților lui din Comloșul Mare. „Vreau să le transmit părinților mei din România că îi iubesc foarte mult. Sunt nerăbdător să îi văd, iar băiețelul meu, Landon, este încântat să îi cunoască pe părinții tăticului său, din România”, le-a transmis tânărul părinților lui biologici. El speră ca în 2015 să ajungă în România, mai exact în Comloșul Mare. George plănuiește să vină în țară alături de soția lui și de micuțul Landon.

Este mereu cu zâmbetul pe buze, nu îi place să audă expresia „Nu pot”, iar muzica și familia sunt sursa lui de fericire. Băiatul care a demonstrat că imposibilul este posibil le oferă persoanelor cu dizabilități, și nu numai, lecții prin care să îi convingă că nimic nu poate sta în calea îndeplinirii viselor. Prin muzică, dar și prin povestea lui de viață care a impresionat o lume întreagă, George Dennehy încearcă să aducă puțin optimism în viața oamenilor și reușește de fiecare dată.


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.