Dick Cheney: Aş aproba din nou tehnicile dure de interogare. Teroriştii Al-Qaida...

Dick Cheney: Aş aproba din nou tehnicile dure de interogare. Teroriştii Al-Qaida practică tortura

0
DISTRIBUIȚI

Fostul vicepreşedinte american Richard Cheney a afirmat că ar aproba din nou, oricând, metodele dure de interogare utilizate de Agenţia Centrală de Informaţii din SUA, argumentând că Al-Qaida a folosit tortura împotriva cetăţenilor americani pe 11 septembrie 2001, conform NBC News, scrie Mediafax.

„Acte de tortură sunt ceea ce teroriştii din cadrul Al-Qaida le-au făcut celor 3.000 de cetăţeni americani pe 11 septembrie 2001”, a declarat Cheney, citat de NBC News. „Nu există termeni de comparaţie între acţiunile Al-Qaida şi tehnicile de interogare utilizate de CIA”, a spus politicianul republican. „CIA a reuşit să evite practica torturii.


Aş aproba din nou, oricând, aceste tehnici, atât timp cât ne ajută să ne atingem obiectivele – prinderea autorilor atentatelor din septembrie 2001 şi evitarea unui nou atentat în Statele Unite”, a subliniat Cheney. Senatul american a prezentat marţi versiunea publică a raportului privind tehnicile de interogare utilizate de CIA. Conform documentului, Agenţia Centrală de Informaţii din SUA a utilizat metode „brutale”, de multe ori „ineficiente”, pentru interogarea suspecţilor de terorism. CIA a admis comiterea „unor erori”, explicând însă tehnicile de interogare au contribuit la evitarea atacurilor teroriste.

Ca reacţie, Cheney a declarat că raportul pe tema practicilor CIA este „plin de prostii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.