1% din pacienții internați la o clinică din Spitalul Județean Timișoara se...

1% din pacienții internați la o clinică din Spitalul Județean Timișoara se aleg cu infecții intraspitalicești. Care este explicația

0
DISTRIBUIȚI

Infecțiile intraspitalicești sunt o problemă cu care se confruntă mai toate spitalele din România. Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătății, declara, la începutul acestui an, că aceste infecții apar mai ales la pacienții cu imunitate scăzută și în formele grave de boală, având ca posibilă cauză folosirea antibioticelor atunci când nu este cazul.

Pe de altă parte, un șef de secție de la Spitalul Județean Timișoara spune că aceste infecții intraspitalicești pot fi reduse foarte simplu, și anume dacă saloanele sunt modernizate.


“Infecțiile intraspitalicești au intrat în normative, să zic așa, la Clinica de Chirurgie Vasculară. În orice spital, oricât de bine dotat și oricât de modern este, se produc infecții intraspitalicești. Ele au anumite proporții sau au un anumit coeficient de producere. Noi ne înscriem deja în acest cadru normal. La cei 2.000 de pacienți pe care-i avem pe an, este undeva sub 1 % acum, după ce am modernizat saloanele, cam un sfert din pacienți făceau infecții înainte. Deci diferența este covârșitoare, este extraordinară”, a precizat medicul Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.