Domnule primar Robu, sunteți un sclav

Domnule primar Robu, sunteți un sclav

24
DISTRIBUIȚI

Domnule Robu, sunteți un sclav. Al propriei imagini și intereselor dumneavoastră mici și meschine. Ieri, pentru al doilea an consecutiv, ați ales ca în ziua de doliu a Timișoarei să fiți oriunde altundeva, dar nu acolo unde ar fi trebuit să fie cel care conduce acest oraș – la Cimitirul Eroilor. Ca semn de respect din partea comunității pentru cei care și-au dat viața pentru libertate. Pentru că sunteți primarul Timișoarei, nu al Piteştiului sau al Mizilului. Datoria morală, pe care o avem cu toții și în special dumneavoastră, ca și prim ales al orașului unde s-a murit pentru democrație, este subînțeleasă.

Vorbiți atunci când vă pică bine despre libertate, idealurile revoluției și spiritul Timișoarei, dar dovediți, cu fiecare gest pe care-l faceți, că nu sunteți mai vrednic de respect decât Nicolae Ceaușescu care vorbea despre binele poporului și trimitea militarii să-i închidă gura cu glonțul. Nepăsarea arogantă pe care o arătați omoară puțin câte puțin din acel spirit al respectului pentru eroii Timișoarei, spirit pe care ar trebui să-l mențineți viu. De exemplu, printr-un muzeu al Revoluției pe care, din păcate, Timișoara nu-l are la 25 de ani.


Nu este vina dumneavoastră exclusivă, dar nu o să uit răspunsul sincer pe care mi l-ați dat, spunându-mi că este mai important să dați bani unei echipe de fotbal mediocre, decât pentru un muzeu dedicat celui mai important eveniment din istoria acestui oraș. Vanitatea de a fi „naşul” ACS Poli a contat şi contează mai mult decât a da respectul cuvenit celor care cu sângele lor ne-au asigurat libertatea.

Sunt convins că-mi veţi spune că aţi fost la Cimitirul Eroilor cu o zi înainte cu preşedintele ales Klaus Iohannis şi că le-aţi dat medalii revoluţionarilor. Mă întreb doar atât – ce s-ar fi întâmplat dacă primarul New York-ului în 11 septembrie ar fi fost plecat la Washington şi nu ar fi fost la locul fostelor turnuri gemene? Nimic, pentru că, acolo, aşa ceva nu este de imaginat. Ştiu că nu vă interesează şi nu vă pasă. Este mai important să vă vadă lumea cu preşedintele la un selfie cu poporul pe treptele Catedralei, decât să staţi preţ de câteva minute cu cei care şi-au pierdut pruncii, soţii sau  bunicii ca acum, după 25 de ani, să ne ţineţi discursuri pompoase despre cum se întâmplă lucrurile.

Domnule profesor doctor inginer Nicolae Robu, merită mai mult respect toţi acei tineri suporteri care an de an mărşăluiesc pe străzile Timişoarei, scandând „Cinste lor, cinste lor, cinste lor, eroilor”. Pentru că o fac din convingerea lor de oameni liberi. Dumneavoastră, domnule Robu, rămâneţi un sclav…

24 COMENTARII

  1. >intru pe pressalert sa citesc stiri
    >dau pe prima pagina
    >Un plebeu de redactor injura primarul
    Nu iti e putin jena sa scrii asa articol penibil?

    • Și tu ca și „plbeul” sunteți din a 2-a sau a 3-a generație de încălțați, dar când vine vorba sa va luptați pentru drepturile voastre …. stați împreună în fata calculatorului și. ………????

  2. Cred că articolul, mai bine zis cometariul vizavi de apucăturile acestui șef al urbei, este cât se poate de pertinent. D-l Robu se comportă ca un fel de prim-secretar de județ. Fără doar și poate în acea zi de 17.12.2014 el, primarul, necondiționat trebuia să fie în mijlocul cetățenilor acestui oraș. Oricare altă deplasare aiurea trebuia contramandată, mai cu seamă că omagiul adus celor plecați… și ziua de doliu erau bine știute cu multă vreme înainte. Păcat!

  3. sincer este un articol interesant…dar nu poti face sclav un primar ca nu o fost la cimitirul eroiilor..1 pentru ca termenul de sclav ii se potriveste Domnului Ciuhandu care o fost condus de clanurile de tigani din timisoara si 2 era mai bine daca nu eram liberi…ce o ajuns poporul roman din cauza libertatii…camatarii,prostitutie,droguri ..lumea care pleaca la munca in strainatate si sunt foarte multe chesti…si tu acum scri un articol in care iti permiti sa jignesti un primar fara sa ai vreo cunostinta de cauza..uite aicia e problema noastra nu ca nu a mers robu la cimitirul eroilor..

  4. Nu am văzut în ultimii mulți ani un mai mare lingău decât acest Rob(u)/sclav „al propriei imagini și interese meschine …” dar nu mici, ci MARI și puturoase.
    Acest Rob(u) este imaginea desăvârșită a servilismului, pupincurismului, meschinăriei și parvenitismului, toate autoimune, prin care mă/ne îngrețoșează ori de câte ori se ițește prin urbe. L-ați văzut cu câtă ardoare aplauda zicerile jupânului său, pe scena Operei? O fi uitat că nu mai este la plenara unde susținea fierbinete „realegerea Tovarășului”.
    „Domnule” primar, vă transmit, pe această cale, profund și apăsat … HAI SICTIR!

  5. De fapt tovarasul Nicu incepe sa se comporte exact ca Basescu, ca si cum ar fi la el pe tarla, ca si cum Timisoara ar fi curtea lui si cei ce locuiesc in ea, ar fi oamenii lui. Exact cum face Basescu cu tara, asa face el cu orasul…Si din cand in cand iasa sa ne zica cate o vrajeala…..

  6. Ba pixxa flambata ce esti, esti un gunoi ma Bota , dupa ce te freci in cur cu aia de la BCCO si de la restu pentru niste cacaturi de stiri , acum te iei de primar , ba gunoiule , pai tu nu o sa ajungi niciodata unde a ajuns omu asta , nu vezi ca esti un penal nu stii sa legi 2 vorbe si te crezi mare ziarist !!! Cacatule ,

    • Lasa ca tu cu siguranta stii sa legi doua vorbe :)) Cu cat te plateste roaba sa dai comentarii? Mai angajeaza? Platiti taxe la stat pentru banii ce-i primiti? :))

  7. Ce-ati votat,aia ……aveti !Cei de la Universitate,abia au asteptat sa scape de el,iar Timisoreni l-au votat in masa,ca nu cumva sa moara de inima, daca nu ajungea primar,dupa operatia pe care a facut-o,tocmai in campania electorala Asa ca de mila,au votat.Deci…..

  8. Domnu Bota,tu esti un sclav!!! Daca ai vreo problema cu primarul,tine-o pt tine, nu mai scrie tot felul de cacaturi si minciuni si le publici pe site-ul tau de rahat. cauta-ti stiri mai originale,nu mai copia atata si cand esti in pana, inventezi…Ti-e ciuda ca nu te suporta primarul???pe scurt ESTI UN PROST,SCHIMBA-TI JOB-UL si tine-ti parerile pt time mancator de rahat ce esti

  9. …ia mai pupati-l voi undeva si pe el si pe mine…sclavi sunteti voi netrebnicilor …cei care il lingeti pe Bojin si pe cei din gasca lui….va stiti voi care….parvenitilor si lingailor!!!

  10. DISPARE PONTA.CE TE FACI BOTA?IL PUPI IN CONTINUARE IN CUR PE STOIA SI PE FRATI?CAT DE MIC ESTI.CINE TE NUMESTE PE TINE ZIARIST?UITA-TE IN OGLINDA SI VEI AVEA SURPRIZE.

  11. Articolul puncteaza foarte clar : ce este mai important pentru oras, echipa de fotbal sau pastrarea vie a evenimentelor din ’89 care au inscris pentru totdeauna Timisoara in istoria acestei tari ? Cu parte din banii alocati echipei de fotbal de trei ani incoace se putea construi de la zero acest muzeu. Am fi avut toate motivele sa fim mandri de trecutul nostru pe care sa-l aratam oricarui trecator prin orasul nostru. De ce nu avem muzeul ? Simplu, este deajuns sa citesti comentariile la acest articol si ai raspunsul. Sintem marunti si incapabili sa ne ridicam din noroiul cotidian si sa redevenim demni si solidari ca in urma cu 25 ani. Pacat, spiritul adevaratei Timisoara palpaie tot mai slab……

  12. chestia asta ar fi mega pertienta pe un blog personal, nu pe un site care se vrea a fi de stiri. bota, asa cum te crizezi ca o cotoroanta pe ciclu ca robu face ce vrea cu primaria, asa faci si tu cu site-ul asta de duzina. motiv pentru care e de duzina :))

  13. in egala masura compari timisoara cu new york? serios? ai citit vreun site de stiri newyorkez? poate inveti si tu diferenta dintre blogăreală si jurnalism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.