Echilibru. Anti-rezoluții de noul an

Echilibru. Anti-rezoluții de noul an

1
DISTRIBUIȚI

O dată pe an, cam în perioada asta, ni se recomandă liste pentru noul an. E prilej de bilanț și moment de stabilire a reperelor pentru anul ce vine. Apoi „rezoluțiile noului an” vin la pachet cu „trucuri psihologice” care, pare-se, sunt menite să le ajute numaidecât și indubitabil. „Începeți într-o zi de luni”. Îmi vine să râd.

În egală măsură sunt amuzante rezoluțiile propuse. De parcă tu, ca individ, nu ești capabil să gândești cam ce ți-ar fi bine și ce ar trebui să faci ca să îți fie și mai bine. Sau poate că așa și este, într-o eră a manipulării și facilului. Așa că mai bine citești „Top 10 rezoluții de anul nou”, ceva între „mă las de fumat / sau de alt obicei nesănătos” până la „voi fi mai bun”, și îți fixezi direct în pagină reperele.


Gen „de Crăciun fii mai bun”, în rest ai vreme să exiști exact așa cum ești.

Acum câțiva ani am încercat să clarific situații cu oameni dragi mie, în ultima zi de an. Am crezut că așa e bine, să spunem lucrurilor pe nume, într-un act purificator și, după, să intrăm în noul an curați și noi ca niște bebeluși fără de prihană. Am greșit! E stupid să vrei să faci bine o dată pe an și mai bine ție tot așa. E imposibil să schimbi oameni, în esența lor. E nefiresc să îți propui ca din 1 ianuarie (de fapt dintr-una din zilele imediat următoare) să te schimbi radical în ceea ce e bun.

Nu știu câți oameni fac liste de rezoluții, dar după cum arată societatea noastră îmi dau seama că nici 1% probabil nu se țin de ele. Așa că faceți-vă un bine și fiecare în parte, doar de dragul vostru, meditați și urmăriți echilibrul. Atât. E simplu. Urmărește echilibrul în tot ceea ce faci. Extremele nu sunt benefice. Fii ferm și echilibrat. Trocul sentimental e rău.

1 COMENTARIU

  1. Teoria echilibrului personal,/Este dezbătută pretutindeni anual,/Dar ce te faci dacă-n natură,/Surprinzătorul dorit vine dintr-o zdruncinătură?
    La mulți ani! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.