Excutat silit după moarte, pentru că nu și-a plătit amenda rutieră. Cum...

Excutat silit după moarte, pentru că nu și-a plătit amenda rutieră. Cum este posibil

0
DISTRIBUIȚI

Autoritățile au emis somaţie de executare silită emisă pe numele unui bărbat decedat de mai bine de trei ani. Un bărbat decedat în urmă cu trei ani într-un accident rutier este executat silit pentru o amendă de la CNADNR, scrie Mediafax. Familia unui bărbat din Arad care a murit în urmă cu mai bine de trei ani a primit o somație de executare silită pe numele acestuia, pentru o amendă de 96 de euro primită de la CNADNR pentru lipsa rovinietei. Amenda a sosit la adresa acestuia, după ce și-a pierdut viața într-un accident rutier.

Ioan Belghir a decedat în 9 iulie 2011. Dar în urmă cu câteva zile pe numele decedatului a sosit o somație de executare silită, după ce bărbatul nu a achitat o amendă de 96 de euro pentru lipsa rovinietei. Ioan Belghir a fost amendat de Compania Națională de Autostrăzi şi Drumuri Naționale din România (CNADNR) după ce în februarie 2011 ar fi circulat fără rovinietă pe DN69 Arad – Timişoara şi a fost fotografiat.


Amenda pe numele bărbatului a fost trimisă la locuința acestuia în august 2011, la o lună de la decesul arădeanului.

„În august 2011, a fost emis şi procesul de constatare a contravenției, iar pentru că tata nu a mai fost găsit acasă, fiind mort, s-a intrat în procedurile de executare silită. Ne-am trezit zilele trecute cu somație, tot pe adresa tatălui meu, că va fi executat silit cu jandarmii”, a declarat, joi, pentru Mediafax, fiica celui decedat, Izabela Belghir.
Somația primită de la CNADNR îi este adresată persoanei decedate, iar din document reiese că trebuie achitate amenda de 96 de euro și cheltuielile de executare silită, în sumă de 506 lei.

Referitor la faptul că în acest caz persoana urmărită este decedată, executorul a spus că funcționarii nu au avut informații despre deces. Astfel, acum este posibilă schimbarea numelui debitorului, fiind vizați moștenitorii. Urmaşii decedatului afirmă că vor contesta în instanță executarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.