Final de sezon sub semnul optimismului, la PRESSALERT LIVE. Fotoreporterul Adrian Piclişan...

Final de sezon sub semnul optimismului, la PRESSALERT LIVE. Fotoreporterul Adrian Piclişan a îmbinat arta cricticii cu umorul de fină calitate VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Invitat în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE. de această dată în fața camerelor, fotoreporterul Adrian Pîclişan a arătat măsura în care simţul umorului poate fi îmbinat cu spriritul critic, din perspectia ochiului antrenat să vadă totul sub imperiul zoom-ului.

Legat de trecerea a 25 de ani de la Revoluţie, Piclişan a spus că „mă gândesc la cum eram şi cum suntem în momentul de faţă, eu zic că suntem bine. Din punctul meu de vedere, făcând o radiografie, mie îmi dă cu plus, deşi sunt atât de multe minusuri sub plusul ăsta”.

La cererea moderatorului, fotoreporterul a comentat pe marginea atitudinii primarului Nicolae Robu faţă de urbea de pe Bega, după ce în doi ani consecutivi edilul a lipsit de la comemorarea victimelor Revoluţiei, eveniment care a avut loc în Cimitrul Eroilor, în 17 Decembrie.

„Acea alăturare de stencil Robu – Ceauşescu cred că este cea mai puternică amendă pe care primarul a primit-o. Sunt mai mult ca sigur că acea amendă pe care a primit-o de la cei care fac genul ăsta de artă urbană, în două imagini, conţine tot ce se poate spune despre un om”, a spus Piclişan. Totodată, în calitatea sa de fotoreporter care a luat parte de-a lungul carierei la sute de evenimente de rang înalt, Pîclişan a comentat şi vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Timişoara.

„Din partea autorităţilor cred că ar trebui să existe un minim protocol, un lucru pus pe hârtie şi respectat.


(…) La vizita preşeditelui ales Iohannis totul a fost lăsat la voia întâmplării. Nu poţi să scoţi telefonul şi să hăhăi la un selfie la Catedrală. Poate că a fost din cauza emoţiilor de început. Mie mi pare această imagine, dacă va continua, va deveni similară cu imaginea cu Băsescu pe Catedrala din Sibiu.(…) La vizita preşedintelui Ungariei toată lumea era aliniată, primisem pe mail unde se stă, unde se fotografiază, unde nu. Mie chestia aia mi-a sunat şi mi-a arătat ca un lucru foarte bine făcut”.

Întrebat cum vedea viitorul, Adi Piclişan a spus că „suntem aici, cred că mergem într-o direcţie bună, dar cu o viteză foarte mică. Legat de aşteptările pe care le avem faţă de 2015, dând filmul înapoi îmi dau seama că în 25 de ani am recuperat destul de mult, dar nu suficient. Din a noastră vină. Optimul există, dacă nu ar exista, ne-am apuca de postat pe site-urile colegilor noştri anonime criticând-le munca absolut gratuit”.

La final, Adi Pîclişan le-a transmis spectatorilor PRESSALERT LIVE să îi urmărească profilul de Facebook, unde îi va aştepta cu un selfie şi un film care promite să le ofere o nouă prespectivă. Moderatorul emisiunii, Dragoş Boţa, a promis că şi în 2015 PRESSALERT LIVE, care revine în prima parte a lunii ianuarie, va rămâne o emisiune la fel de acidă, demnă de sloganul „Câinele de pază al democraţiei nu latră. Sfâşie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.