Fragmente ale avionului AirAsia dispărut duminică, depistate în Marea Java. Peste 40...

Fragmente ale avionului AirAsia dispărut duminică, depistate în Marea Java. Peste 40 de cadavre au fost recuperate

0
DISTRIBUIȚI

Peste 40 de cadavre au fost recuperate marţi din Marea Java, în timpul operaţiunilor de căutare a avionului AirAsia, dispărut în largul Indoneziei, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a marinei naţionale. Fragmente depistate marţi în Marea Java sunt ale „avionului AirAsia” dispărut duminică.

„Potrivit radioului militar, nava de război Bung Tomo a recuperat 40 de cadavre, iar numărul lor creşte. Sunt foarte ocupaţi acum”, a precizat Manahan Simorangkir.

UPDATE 10:00 – Un cadavru a fost descoperit în zona unde au loc operaţiunile de căutare a avionului AirAsia

„La ora 13.25 (08.25 ora României), am văzut un obiect plutitor care semăna cu cadavrul unui pasager” al aeronavei care a dispărut duminică la scurt timp după decolare, a declarat directorul agenţiei naţionale indoneziene de căutare şi salvare, Bambang Soelistyo, în timp ce televiziunea difuza imagini cu cadavrul ce plutea pe apă.

Cu puţin timp înainte, directorul general al aviaţiei civile indoneziene afirma că fragmentele depistate marţi în Marea Java sunt cele ale „avionului AirAsia”. „Pentru moment, se poate confirma că este avionul AirAsia, iar ministrul Transporturilor va pleca în scurt timp către Pangkalan Bun”, în zona căutărilor, unde au fost descoperite fragmentele respective, a precizat Djoko Murjatmodjo.

„Pe baza observaţiilor efectuate de echipele de căutare şi salvare, au fost găsite obiecte importante precum o uşă pentru pasageri şi o uşă de cală.


Acestea au fost găsite în mare, la 100 de mile (160 de kilometri) sud-vest de Pangkalan Bun”, oraş din centrul regiunii Kalimantan, pe insula Borneo, a precizat el.

Fragmente ce seamănă cu uşa unui avion şi un tobogan pentru evacuarea de urgenţă au fost depistate marţi în Marea Java din Indonezia, în zona de căutare a avionului AirAsia, dispărut cu 162 de persoane la bord, au anunţat anterior forţele aeriene indoneziene.

Un fotograf al AFP aflat la bordul aeronavei care a descoperit fragmentele a văzut obiecte care semănau cu veste de salvare, colace de salvare şi tuburi lungi portocalii.

„Am depistat aproximativ zece obiecte mari şi numeroase obiecte mici de culoare albă pe care nu le-am putut fotografia”, a declarat, marţi, un purtător de cuvânt al armatei indoneziene, Agus Dwi Putranto.

„Poziţia lor este la zece kilometri de locul în care avionul a apărut pentru ultima dată pe ecranele radar”, a adăugat el.

Obiectele mari apar pe zece fotografii şi seamănă cu o „uşă de avion”, un „tobogan pentru evacuarea de urgenţă”, o „cutie de formă pătrată, poate un rezervor de carburant”, a detaliat el.

„Nu este foarte clar, ar putea fi carcasa avionului sau uşa acestuia. Să ne rugăm ca acest obiecte să fie ceea ce căutăm”, a declarat purtătorul de cuvânt Pangkalan Bun, în centrul Kalimantan, pe insula Borneo.

Avionul companiei AirAsia (zborul QZ8501) a dispărut duminică la scurt timp după ce decolase din Surabaya, al doilea oraş din Indonezia, cu destinaţia Singapore. Căutările se concentrează în jurul insulelor Bangka şi Belitung, în Marea Java.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.