GENEROZITATE la „Balul inimilor albastre”, pentru proiectele caritabile Rotary. Cu ce sumă...

GENEROZITATE la „Balul inimilor albastre”, pentru proiectele caritabile Rotary. Cu ce sumă s-a licitat o operă Popa’s

0
DISTRIBUIȚI

O nouă ediție a celui mai mare eveniment de caritate al Rotary Club Cetate Timișoara a avut loc la sfârșitul acestei săptămâni. „Balul Inimilor Albastre”, un eveniment anual de prestigiu care stă sub semnul carității, a strâns personalități publice, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ale mediului de afaceri din Timişoara și din zonă. Rotarienii și invitații au licitat opere de artă, obiecte sportive sau au făcut donaţii. Participanții au mai avut parte de o tombolă cu premii substanțiale printre care un telefon mobil de ultimă generație sau o croazieră, dar și de concerte susținute de Capricioso Salon Orchestra și de Andy Band.

„Balul Inimilor Albastre este compus din două simboluri. Inima, care reprezintă iubire și culoarea albastru care mie îmi inspiră speranță și încredere. Banii strânși în urma evenimentului vor fi folosiți pentru proiectele noastre de tradiție, dar și pentru alte proiecte noi”, a spus Cosmin Grapini, actualul președinte al Rotary Club Cetate Timișoara, fiul europarlamentarului Maria Grapini, prezentă și ea la eveniment.

Evenimentul a avut loc vineri la Tresor Events unde s-au strâns donații spectaculoase. Toate fondurile vor fi folosite pentru a duce la bun sfârșit mai multe proiecte precum reabilitarea porții de la intrarea în oraș de pe Calea Lugojului, care nu a mai fost modernizată de ani întregi, dar și a Căminului de Bătrâni de la Comloşu Mare sau realizarea unei investiţii la Centrul Speranţa.


De asemenea, banii vor fi utilizați și în câteva proiecte noi printre care cumpărarea de manuale şcolare în limba română pentru copiii din Veliko Gradiste – Serbia sau reabilitarea grădiniţei din localitatea Petroman.

Au fost licitate obiecte în formă de inimă realizate de artiști plastici din Timișoara, sculpturi, tablouri, dar și o minge de rugby și un tricou semnate de campionii RCM.  Un tablou semnat Ștefan Popa Popa’s a stârnit cele mai mari pasiuni – licitaţia a pornit de la 4.000 lei şi s-a încheiat la 16.000 de lei. Cel mai valoros obiect licitat a fost o sticlă de coniac, care făcea parte dintr-o serie de o sută de sticle din întreaga lumea care conţinea un amestec de coniacuri, cel mai vechi având 120 de ani, iar cel mai proaspăt 40 de ani. Licitaţia a plecat de la suma de 1.500 de euro, dar nimeni nu a vrut să ofere această sumă.

Pentru organizaţia Speranţa a fost pregătită o licitație mai specială pentru donarea unui spaţiu al asociaţiei. Fotografia spațiului respectiv a fost împărțită într-un puzzle și fiecare piesă  a fost cumpărată de participanți, cele 30 de bucăţi fiind cumpărate fiecare cu 100 de euro de către cei prezenţi la bal. Cu ocazia acestui eveniment s-au adunat 37.000 lei şi 3.500 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.