INCREDIBIL Elicopterul SMURD, solicitat să preia „cetățeni turmentați” de pe marginea drumului....

INCREDIBIL Elicopterul SMURD, solicitat să preia „cetățeni turmentați” de pe marginea drumului. Ce spune șeful UPU despre aceste situații VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Elicopterul SMURD alocat bazei din Arad, dar care deservește Spitalul Județean Timișoara, ce este folosit pentru transportul pacienților aflați în stare gravă din județele din vestul țării, reprezintă „o sursă extrem de importantă pentru regiune”, consideră medicul Mihai Grecu. Șeful Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara a declarat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că „beneficiile utilizării elicopterului SMURD sunt fantastice. Sigur că sunt și costuri suplimentare, dar acest elicoper reprezintă un sprijin pe care sănătatea îl primește”. Și asta pentru că pacienții aflați în stare critică pot fi transportați mult mai rapid la Spitalul Județean Timișoara sau la alt spital din țară.

Nu mai puțin de o mie de pacienți din vestul țării au beneficiat de elicopterul SMURD, astfel că ne situăm pe locul trei în țară, după Târgu Mureș și București, în ceea ce privește numărul de ore de zbor și numărul de intervenții, explică medicul timișorean. „Ceea ce este un lucru bun, asta înseamnă că utilizăm resursa pe care o avem. La început, ne-am lovit de reticența medicilor din regiune, deși am populatizat faptul că nu plătește doctorul că a chemat elicopterul, nici spitalul, nici pacientul, ci costurile sunt suportate de statul român.


Acum, medicii au început să se obișnuiască, chiar și pacienții îi întreabă „de ce nu mă trimiteți cu elicopterul?”, a explicat Mihai Grecu.

Provocat de către moderatorul emisiunii, șeful UPU de la „Județean” a povestit și despre câteva situații hazlii în care elicopterul SMURD a fost solicitat. De exemplu, medicul spune că, nu de puține ori s-a solicitat transferul unui pacient la Viena, la București sau la Cluj cu elicopterul doar pe considerentul că e prea mare distanța.

„A fost o situație în care era un pacient biciclist găsit pe marginea drumului inconștient și s-a solicitat elicopterul ca să fie transferat de la un spital din județ la Timișoara. Între timp, omul s-a mai trezit din beție, dar elicopterul s-a dus în respectivul oraș. Apoi, a fost un pacient, victima unui accident rutier, dar care a fost atât de beat încât nu s-a trezit nici până la Timișoara, transportat fiind cu elicopterul. Nu avea de unde să știe săracul doctorul ăla de pe ambulanță dacă omul e în comă din cauza băuturii sau are un hematom în creier care crește. Când a ajuns la Timișoara, i-am făcut un tomograf, am văzut că nu are nimic și am așteptat să se trezească. Problema a fost când a început să înjure personalul din urgență că face mișto de el că îi spune că a venit cu elicopterul și că el vrea să meargă acasă, el fiind de undeva din Bihor”, a povestit Mihai Grecu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.