La Timișoara se organizează o nouă ediție a Simpozionului Național „ArheoVest”. Care...

La Timișoara se organizează o nouă ediție a Simpozionului Național „ArheoVest”. Care este tema evenimentului din acest an

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii pasionați de arheologie și istorie, și nu numai, sunt așteptați la un eveniment special, care are loc în acest sfârșit de săptămână în capitala Banatului. Este vorba despre cea de-a II-a ediție a Simpozionului Național „ArheoVest”, care are ca temă „Interdisciplinaritatea în arheologie”.

Ediția din acest an este una inedită, mai ales că în cadrul simpozionului se vor prezenta lucrări deosebite ale unor nume sonore din domeniul istoriei și arheologiei, atât din țară cât și din străinătate. „Dorim prin realizarea acestui eveniment anual să aducem recunoaștere activității remarcabile a d-nului Gheorghe Lazarovici, care a realizat numeroase lucrări de mare impact în domeniul arheologiei și prin care a reușit sa pună pe harta națională și internațională descoperiri impresionante în domeniul său de activitate”, transmite Asociația ArheoVest din Timișoara, organizatoarea evenimentului.

Festivitatea de deschidere a Simpozinului Național „ArheoVest” va avea loc sâmbătă, 6 decembrie, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, începând cu ora 09.00.

Asociația ArheoVest are misiunea de a promova patrimoniul istoric și arheologic și de a contribui la cercetarea, conservarea și introducerea în circuitul turistic cultural al patrimoniului din România și, în mod special, al celui din Banat.


Prima ediție a simpozionului, care a avut ca temă „Interdisciplinaritate în Arheologie și Istorie”, a fost organizată în cinstea profesorului Liviu Măruia, fondatorul Asociației ArheoVest. În cadrul simpozionului organizat anul trecut a fost deschisă publicului și o expoziţie intitulată „Dacii din câmpia bănăţeană”, în care s-au prezentat rezultatele descoperirilor de pe şantierul – şcoală de la Unip „Dealul Cetăţuica” din judeţul Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.