Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe de la „Județean”, la PRESSALERT...

Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe de la „Județean”, la PRESSALERT LIVE, despre criza acută de personal: „Oamenii nu sunt mașini, obosesc” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara, a atras atenția, din nou, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, că unitatea pe care o conduce se confruntă cu o lipsă acută de personal. În UPU lucrează cu 40 % mai puțin personal medical decât ar fi normal, astfel că angajații sunt nevoiți să muncească și peste program pentru a putea salva viețile oamenilor care ajung aici, iar concediu își iau cel mult zece zile, vara.

„Există un deficit care ajunge la 35-40%, este foarte mult. Încercăm să suplinim această lipsă de personal cum putem. Merge o perioadă, dar n-o să meargă la nesfârșit. Oamenii nu sunt mașini, obosesc, au familii, au și altceva de făcut, nu pot să stea doar la lucru”, atrage atenția Mihai Grecu. Potrivit șefului de la UPU, din cauza lipsei acute de personal, apar tot felul de probleme. „Eu trăiesc cu probleme care îmi suflă în ceafă zi de zi, sunt lucruri pe care trebuie să le rezolv. Urgența ne-a format ca echipă, fiecare știe ce înseamnă să lipsească un om într-o zi, fie că discutăm de medici, asistente sau brancardieri.


Degeaba știe medicul ce să facă, asistentul este prompt, dacă nu am, de exemplu, brancardier să ducă pacientul în sala de operație. Sunt situații în care treburile se blochează de la niște lucruri absolut minore”, a mai precizat, în această seară, Mihai Grecu.

Din cauza deficitului de personal, medicul recunoaște că angajații nu au timp suficient să explice fiecărui pacient sau aparținător ce problemă are, spre nemulțumirea acestora. „Nu violențele fizice sunt cele care îți sapă la rădăcina psihicului, ci agresiunea verbală, abuzurile nejustificate, Noi facem ceea ce trebuie pentru pacient. Chiar dacă un pacient așteaptă în UPU patru, cinci, opt ore, asta nu înseamnă că l-am uitat, stă fie pentru că așteaptă un tratament, așteaptă rândul la o investigație, stă sub supraveghere. Din cauza lipsei de personal, nu ai timp să-i explici omului ce se întâmplă, îi explici limitat”, explică Mihai Grecu.

În ciuda acestor probleme, șeful Unității de Primiri Urgențe din cadrul celui mai mare spital din vestul țării spune că există destul de mulți oameni care-și doresc să lucreze aici. „Ceea ce înseamnă că banii nu sunt totul, până la urmă”, consideră Mihai Grecu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.