Moarte suspectă la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Copil de 14...

Moarte suspectă la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Copil de 14 ani, găsit fără suflare în WC. Ce vrea să facă familia îndurerată

1
DISTRIBUIȚI

Sfârșit tragic pentru un băiat de 14 ani din Timișoara. Copilul, elev în clasa a VIII-a la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara, a fost găsit mort într-un WC, duminică noaptea, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Cu o zi înainte, băiatul a fost internat pentru că nu se simțea bine. În urma autopsiei a reieșit faptul că băiatul a murit din cauza unui icter mecanic la ficat. Acum, familia îndurerată acuză medicii că nu i-au făcut o ecografie ca să vadă exact de ce suferă băiatul și vrea să dea în judecată reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara. Copilul va fi condus pe ultimul drum, astăzi, fiind înmormântat în cimitirul de pe Calea Șagului.

Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, recunoaște că medicii nu au știut de ce a murit băiatul. „Nu știm exact de ce a murit, băiatul a fost găsit mort în WC duminică noaptea. A fost considerată o moarte suspectă și tocmai de aceea a fost chemată poliția. Băiatul nu s-a simțit bine și a ajuns sâmbătă la urgență. În urma analizelor efectuate în urgență a reieșit că avea transaminazele crescute, deci avea hepatită, dar nu s-a știut de care”, ne-a declarat Virgil Musta.

Reprezentanții Liceului „Grigore Moisil” din Timișoara sunt șocați de cele întâmplate. „Băiatul nu a fost bolnav niciodată, este îngrozitor ceea ce s-a întâmplat. A fost o bănuială că a murit pentru că a avut hepatită, dar autopsia a arătat altceva”, ne-a spus Cerasela Bociu, directorul școlii.


„Familia vrea să dea în judecată spitalul pentru că nu i-au făcut un ecograf, e posibil să fie caz de malpraxis”, afirmă diriginta băiatului.

UPDATE Acuzații grave la adresa medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara făcute de bunica băiatului decedat. Elena Popescu a declarat pentru PRESSALERT.ro că băiatului nu i s-a făcut nicio analiză în unitatea medicală. Femeia povestește că nepotul său nu s-a simțit bine toată săptămâna trecută, iar sâmbătă seara a început să vomite. Speriați, părinții acestuia au mers cu el la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara. „Cei de acolo ne-au spus că nu pot să-l primească pentru că are 14 ani și ne-au trimis la Spitalul de Copii. Acolo i s-au făcut niște analize și a reieșit că este suspect de hepatită, astfel că a fost trimis la Spitalul de Boli Infecțioase. Totuși, în urma autopsiei a reieșit că a murit din cauza unor pietre la fiere. Suntem terminați, era un copil eminent”, ne-a povestit Elena Popescu.

Bunica băiatului mort este nemulțumită de faptul că medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase doar iau dat câteva medicamente și nu i-au făcut niciun fel de analize. Tocmai de aceea, părinții acestuia doresc să dea unitatea medicală în judecată. „L-am vizitat duminică seara, era bine, îmi spunea că îl doare puțin stomacul. El a mers pe picioarele lui la spital. Vrem să se scoată la lumină ce s-a întâmplat, chiar dacă verdictul va fi că medicii nu mai puteau să facă nimic pentru a-l salva, ei aveau obligația să-l urmărească, să-i facă analizele. Nici măcar un ecograf nu i-au făcut, nimic”, ne-a mai spus revoltată bunica băiatului.

1 COMENTARIU

  1. Domnul Musta declara ca nu s-a stiut ce fel de hepatita avea baiatul. Si cand s-ar fi facut ceva ca sa se afle. Dupa sarbatoarea de Sf. Nicolae, nu? Acum stie ca era obez. Cati obezi sunt pe strada? Dar o ecografie nu se putea face? Sau ca acum 50 de ani: palpati-l domnule!
    Electricianul poate gresi, contabilul poate gresi, dar medicul nu are voie. Cine ii da acest drept? Cine ii da voie sa ridice din umeri: „nu stim de ce a murit”? Serios? Noroc cu autopsiile ca mai aflati ceva, ca din carti…. De vina e probabil pacientul si Basescu ca ia trimis sa lucreze „afara” pe cei buni, pe cei care chiar practicau medicina cu suflet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.