Moscova acuză Washingtonul că a început o vânătoare de cetăţeni ruşi în...

Moscova acuză Washingtonul că a început o vânătoare de cetăţeni ruşi în întreaga lume

0
DISTRIBUIȚI

Statele Unite au lansat o vânătoare de cetăţeni ruşi în ţări terţe, susţine Konstantin Dolgov, delegat al Ministerului rus de Externe pentru drepturile omului, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

„Încălcările sistematice ale drepturilor omului şi intereselor cetăţenilor ruşi din partea Statelor Unite continuă. Asistăm la o adevărată vânătoare de cetăţeni ruşi care prezintă, potrivit autorităţilor americane, o ameninţare pentru securitatea lor naţională”, a declarat diplomatul, calificând această practică drept „absolut inacceptabilă”, scrie RIA Novosti.

În iulie, moscovitul Roman Selezniev, fiul deputatului rus Valeri Selezniev (Partidul Liberal-Democrat), a fost reţinut pe aeroportul din Male, capitala statului Maldive.


În aceeaşi zi, el a fost transportat pe insula americană Guam însoţit de agenţi ai serviciilor secrete americane. Justiţia americană îl acuză de escrocherie bancară, furt de informaţii personale şi posesie de carduri bancare furate.

Cazul lui Roman Seleznev se adaugă altor două ce implică cetăţenii ruşi Konstantin Iaroşenko şi Viktor Bout, încarceraţi în Statele Unite din 2011 şi, respectiv, 2012, adaugă diplomatul rus.

Arestat în Thailanda în 2008 şi condamnat la 25 de ani de închisoare în Statele Unite, Vikor Bout îşi ispăşeşte pedeapsa în închisoare din Marion, în statul american Illinois. Un tribunal din New York l-a declarat vinovat pentru că a încercat să vândă arme Forţelor armate revoluţionare din Columbia (FARC).

Arestat în Liberia în mai 2010, pilotul Konstantin Iaroşenko a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în septembrie 2011 pentru trafic de droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.