Nereguli în farmaciile din județul Timiș, descoperite în urma controlului ordonat de...

Nereguli în farmaciile din județul Timiș, descoperite în urma controlului ordonat de Ministerul Sănătății. Ce s-a descoperit

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au anunțat, în urmă cu o lună, ample controale în toate farmaciile din întreaga țară care au contract cu CNAS. Astfel, în perioada 6 – 28 noiembrie, inspectorii au verificat modul în care sunt eliberate medicamentele gratuite și compensate. În județul Timiș, echipele mixte formate din reprezentanți ai Casei Județene de Sănătate Timiș și ai Direcției de Sănătate Publică Timiș au controlat toate cele 154 de farmacii din județ care se află în relație contractuală cu CJAS Timiș.

În urma verificărilor, inspectorii au constatat mai multe nereguli, dar deocamdată nicio farmacie nu a fost sancționată.


„Inspectorii au descoperit că, în unele farmacii, rețetele nu aveau acordul pacientului cu privire la informațiile referitoare la prețul de referință al medicamentului, s-a constatat lipsa condicii de sugestii și reclamații, un farmacist nu a fost găsit la program, iar o farmacie era închisă în timpul programului de lucru”, ne-a declarat Mariana Marcu, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiș. Farmaciile în care s-au descoperit nereguli vor fi sancționate abia după 15 decembrie, când va fi finalizat raportul de control.

„Sunt foarte multe situaţii în care, deşi pacienţii sunt beneficiari de medicamente compensate 100%, se duc la farmacie şi de multe ori farmacia le spune «da, dar nu le avem pe acestea, avem un alt medicament similar ca substanţă activă, dar la un alt preţ» şi diferenţa trebuie să o suportaţi dumneavoastră. Vreau să anunţ că demarăm practic cea mai amplă acţiune de control pe fiecare farmacie de acest gen”, anunța, în urmă cu o lună, Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.