Noi porțiuni din șantierul de la Michelangelo, deschise de astăzi circulației. Cu...

Noi porțiuni din șantierul de la Michelangelo, deschise de astăzi circulației. Cu ce s-a lăudat primarul Nicolae Robu la inaugurare FOTO & VIDEO

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1453193291">

Edilul șef a inaugurat azi arterele de suprafață care leagă strada Pestalozzi, pe bulevardul George Coposu, de bulevardul Vasile Pârvan, spre Universitatea de Vest. Singura porțiune rămasă încă închisă este și cea mai importantă, adică pasajul subteran.

„Astăzi o să dăm în circulaţi aproape tot ce nu a fost dat din intersecţia Michelagelo şi anume axa Est – Vest pe ambele bretele. Începând de astăzi se va putea circula în mod normal pe bulevardul Pârvan pe ambele sensuri, la fel pe bulevardul Coposu şi în continuare spre Pestalozzi sau înspre Podul Decebal. Pârvan a fost înnoit în totalitate, sper să aprecieze timişorenii felul în care arată bulevardele Coposu şi Pârvan. Deocamdată amenajarea este complet făcută pe bulevardul Pârvan, inclusiv spaţiile verzi sunt făcute, s-au plantat o grămadă de copaci, s-au amenajat trotuarele, la fel stau lucrurile şi pe bulevardul Coposu. Am redefinit sensul giratoriu de la intersecţia dintre Bulevardul Coposu şi Pestalozzi şi tot ce mai avem de făcut este să finalizăm şi subpasajul”, a declarat Nicolae Robu.

Despre lucrările care mai sunt necesare, primarul a spus că „mai trebuie făcute anumite ermetizări acolo unde betonul nu a ieşit bine la prima turnare, acolo unde nu pereţii nu au fost finisaţi complet după prima turnare, mai sunt necesare lucrări la foliile de hidroizolare, peste care se toarnă trei straturi succesuive de astfalt şi mai trebuie ridicate anumite guri de canalizare”.

Edilul a mai menţionat că „lucrarea a fost extrem de grea şi de complexă, dar nu am avut de dus acolo lupte care la un moment dat au fost descrise în tremeni fantasmagorici de către unii”. Practic şi zonele adiacente subpasajului au fost amenjate din banii primăriei. Primarul a declarat că în zonă au fost plantaţi şi 200 de pomi, au fost amenjaţi 2.400 de metri pătraţi de drum şi tot spaţiul verde adiacent a fost refăcut. Lucrări au fost făcute şi la trotuare şi la utilităţi. După ce a dat o tură a întregului traseu e jos alături de jurnalişti, Nicolae Robu l-a dus pe şoferul Vasile la o tură cu maşina.

Ieri, edilul-șef anunțase că circulația prin pasajul subteran nu va fi deschisă în acest an, lucrările fiind afectate de condițiile meteo. Previziunile meteorologice au pus sub semnul întrebării chiar și deschiderea circulației pe porțiunile inaugurate astăzi.

 

2 COMENTARII

  1. Ce-o mai face dl ” plimar” cind se termina proiectele demarate de vechea administratie? Ăsta mic si gras( viciu) , se ocupa doar de spagi,urbea duca-se naibii… Toate parcurile si spatiile verzi arata execrabil pt ca nu au fost de acord consilierii sa cumpere ” banci din fier forjat” cu 3 lei. Ce mizerie de om!!! Parca toti timisorenii am fi niste fraieri.. Domnule „diaconu”!?! Vezi ca te asteapta ” popa șapcă”… pina-n Paste…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.