O staţiune montană din vestul ţării a rămas fără energie electrică. UPDATE...

O staţiune montană din vestul ţării a rămas fără energie electrică. UPDATE Problema a fost rezolvată. Cât timp a fost oprit curentul

0
DISTRIBUIȚI

Saţiunea turistică Râuşor, din Munţii Retezat, a rămas în acestă dimineaţă fără curent electric, după ce un copac acoperit cu un strat gros de zăpadă s-a rupt şi s-a prăbuşit peste linia de înaltă tensiune care alimentează toată zona turistică. Salvamontiştii de la baza Râuşor, care se află în zonă, intervin pentru a îndepărta copacul, pentru ca apoi electricienii să poată restabili alimentarea cu energie a staţiunii.

„Staţiunea este fără curent electric. Am tăiat copacul căzut şi lucrăm la degajarea zonei în care s-a produs incidentul. Sperăm ca alimentarea cu energie electrică să poată fi reluată până la sfârşitul zilei”, a declarat, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Huneodara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, în staţiunea turistică Râuşor nu se află prea mulţi turişti, sezonul de schi urmând să fie deschis.


În zona staţiunii turistice Râuşor, unde sunt peste 500 de locuri de cazare în pensiuni şi cabane, a nins puternic în ultimele zile, astfel că stratul de zăpadă măsoară peste 30 de centimetri.

Probleme din cauza ninsorii s-au înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri pe DN 66A după ce mai mulţi copaci au căzut pe şosea. „Pompierii Gărzii de intervenţie Lupeni au fost implicaţi în două operaţiuni de deblocare a circulaţiei pe DN 66 A, pe raza localităţii Valea de Brazi. Drumul a fost blocat ca urmare a prăbuşirii, pe carosabil, a copacilor rupţi sub greutatea zăpezii căzute”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, lt. Anemona Doda.

Potrivit acesteia, echipajele de pompieri au intervenit cu motofierăstraie pentru segmentarea copacilor şi îndepărtarea acestora de pe carosabil.

UPDATE Alimentarea cu energie electrică a staţiunii turistice Râuşor a fost reluată după cinci ore, când salvamontiştii au reuşit îndepărtarea copacului de mari dimensiuni căzut peste liniile de înaltă tensiune.

Foto: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.