O uriașă fundă roz a fost iluminată în centrul Timișoarei. Cât timp...

O uriașă fundă roz a fost iluminată în centrul Timișoarei. Cât timp va putea fi admirată de trecători și ce simbolizează

1
DISTRIBUIȚI

Ornament inedit aprins în centrul Timișoarei, aseară. O uriașă fundă roz a fost iluminată pe strada Alba Iulia, simbol al luptei împotriva cancerului la sân, dar și al Campaniei Help 25, în cadrul căreia a fost achiziționat un mamograf digital unic în Timișoara. Pentru că suntem în luna dedicată sărbătorilor, tradițiilor și colindelor, după iluminarea fundei, un grup de colindători au susținut un recital de cântece de Crăciun, iar organizatorii au împărțit funde roz strălucitoare trecătorilor.

Uriașul ornament va străluci în centrul orașului până în luna ianuarie, atrăgând atenția comunității cu privire la riscurile cancerului la sân și la importanța diagnosticării precoce a acestei boli.


Ulterior, pe parcursul anului 2015, funda roz va fi amplasată, rând pe rând, în zone centrale din mai multe orașe din România, precum Oradea, Arad, Lugoj, Craiova, Iași, București sau Cluj-Napoca.

Campania „Help25” a demarat în 1 octombrie 2013 şi este destinată conştientizării şi informării cu privire la cancerul la sân, având ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la această boală, precum şi strângerea de fonduri necesare achiziţionării unui mamograf pentru Asociaţia OncoHelp. Mamograful a fost achiziționat, însă a fost plătită doar jumătate din suma totală de 200.000 de euro, restul banilor fiind achitați în rate pe parcursul acestui an.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.