O uriașă fundă roz va străluci în centrul Timișoarei, ca simbol al...

O uriașă fundă roz va străluci în centrul Timișoarei, ca simbol al luptei împotriva cancerului la sân. De când poate fi admirată

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenilor li se pregătește o surpriză în centrul orașului. Pe lângă perdeaua de lumini și bradul împodobit din Piața Operei de către municipalitate, timișorenii vor putea admira și o uriașă fundă roz, atrăgând atenția comunității cu privire la riscurile cancerului la sân și la importanța diagnosticării precoce a acestei boli.

Funda va străluci pe strada Alba Iulia până în luna ianuarie și va fi amplasată în centrul orașului în cadrul Campaniei Help25, inițiată de voluntarii Asociației OncoHelp. Anul trecut, un alt simbol al speranței și al renașterii a ocupat un loc de cinste în centrul orașului. Este vorba de Bradul de Crăciun Help25, care a fost împodobit cu fundițe roz, fiind admirat de mulți timișoreni și atrăgând grupuri de colindători.

Iluminarea uriașei funde roz, simbol al luptei împotriva cancerului la sân și al Campaniei Help25, va avea loc în data de 10 decembrie, de la ora 19.00.


La fel ca în anul precedent, se intenţionează ca, în cursul lunii decembrie, acest spaţiu să atragă organizarea unor evenimente conexe, cu rol de conştientizare şi sensibilizare, accentul urmând să fie pus pe sănătatea femeilor dragi din jurul nostru.

Simbolul campaniei va rămâne în centrul Timişoarei până la jumătatea lunii ianuarie a anului viitor urmând ca, ulterior, pe parcursul anului 2015, să fie amplasat, rând pe rând, în zone centrale din mai multe oraşe din România. Astfel, caravana sănătăţii şi a prevenţiei va cuprinde orase precum Oradea, Arad, Lugoj, Craiova, Iaşi, Bucureşti, Cluj. „Pentru noi este un moment deosebit; practic, prin acest demers campania Help25 trece de la nivelul regional, la care ne-am limitat timp de un an, la unul naţional, gândul nostru fiind acela că fiecare femeie este importantă şi că sănătatea este un dar nepreţuit”, a afirmat Mihaela Ciotea, coordonatorul Campaniei Help25.

În cadrul campaniei a fost achiziționat de curând cel mai performant mamograf digital din Timișoara, care costă 200.000 de euro, dar a fost plătit jumătate din prețul echipamentului, diferența de bani urmând să fie achitată pe parcursul anului 2015, în rate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.