Obama, catalogat drept „maimuţă” de Coreea de Nord. SUA, acuzate de întreruperea...

Obama, catalogat drept „maimuţă” de Coreea de Nord. SUA, acuzate de întreruperea conexiunii la Internet în această ţară

1
DISTRIBUIȚI

Coreea de Nord a acuzat sâmbătă Statele Unite că i-au întrerupt conexiunea la Internet la începutul săptămânii şi l-a catalogat „maimuţă” pe preşedintele american, pentru că a încurajat cinematografe să proiecte filmul „The Interview” care-l parodiază pe liderul nord-coreean, scrie Mediafax.

Barack „Obama este în continuare imprudent în vorbe şi fapte, ca o maimuţă într-o pădure tropicală”, afirmă Comisia Naţională nord-coreeană pentru Apărare (NDC), acuzându-l pe preşedintele american că a îndemnat săli de cinema să difuzeze filmul de Crăciun.

„În cazul în care Statele Unite continuă să fie arogante, despotice şi să folosească metode de gangster în pofida avertismentelor repetate (ale Coreei de Nord), ele ar trebui să ţină cont de faptul că acţiunile lor politice ratate vor antrena inevitabil lovituri mortale”, a declarat un purtător de cuvânt.

În urmă cu o lună, studiourile Sony au fost vizate de un atac informatic masiv pe care FBI l-a atribuit, în urma unei anchete, Coreei de Nord.


Phenianul, care s-a declarat ostil difuzării filmului „The Interview” („Interviul care ucide!”), o comedie despre un complot fictiv al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, a negat atacul. După ce a anulat, iniţial, lansarea filmului pe 25 decembrie, Sony s-a răzgândit şi a programat premiera în anumite săli de cinema, în Statele Unite, în ziua de Crăciun, iar pe Internet pe 24 decembrie.

Obama a repetat că Sony nu ar fi trebuit să anuleze premiera.

Coreea de Nord a fost privată de conexiunea la Internet marţi, pentru scurt timp, la o zi după o primă întrerupere generală de nouă ore care ar putea să fi fost orchestrată ca represalii faţă de atacul informatic.

1 COMENTARIU

  1. Sunt tinuti in brate de China si moscova, asa cum era cuba de urss. deci soldatul universal e cu ochii pe ei. Sa ce gandeasca coreenii, nord-coreenii, ca perdantii sunt tocmai ei.PA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.