Omul de afaceri Ovidiu Tender, investigat de DNA pentru că ar fi...

Omul de afaceri Ovidiu Tender, investigat de DNA pentru că ar fi cumpărat serviciile fostei şefe a DIICOT, Alina Bica. Vezi ce alte nume grele vizează procurorii

0
DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri timişorean Ovidiu Tender a apelat la fostul şef al DIICOT, Alina Bica, pentru a-şi rezolva un dosar  în care a fost trimis în judecată şi a plătit pentru asta – reiese dintr-o ordonanţă de disjungere în cazul Bica dispusă de DNA, documentul fiind publicat, în exclusivitate, pe site-ul turcescu.ro. Tender este judecat într-un dosar al cărui rechizitoriu a fost întocmit chiar de Alina Bica. Procurorii DNA au notat în documentul respectiv că Tender „prin avocaţii săi, a pus la dispoziţia numitului Mihăilescu Ionuţ Florentin fost ofiţer de poliţie judiciară şi consilier personal al procurorului Bica Alina Mihaela – şef al DIICOT – Structura centrală, în prezent angajat al său, documente privind respectiva cauză penală, în scopul consultării şi şi exprimării unei opinii, atât de el, cât şi de către Bica Alina Mihaela pentru a avea şansa unei soluţii favorabile. Cauza formează obiectul dosarului nr.28726/3/2006 al Tribunalului Bucureşti cu termen la 05.12.2014. Având în vedere relaţia existentă între Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului şi avocaţilor săi în vederea formulării unei apărări favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luând în considerare că procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul şi a dispus trimiterea în judecată a acestuia – rechizitoriul nr.


692/P/2005 din 24.08.2006 al DIICOT. Pentru sprijinul acordat în scopul arătat mai sus,  Mihăilescu Ionuţ Florentin, angajat al SC Prospecţiuni SA, firmă deţinută de Tender Ovidiu, beneficiază de un card emis de Unicredit Bank, în care sunt virate diferite sume de bani”.

Anchetatorii de la DNA susţin că „din actele şi lucrările dosarului nr.446/P/2014, a rezultat că Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar pentru disimularea provenienţei acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ştefan şi a altor persoane interpuse”.

În acelaşi document al DNA, se vorbeşte despre un alt dosar în care afaceristul Ioan Niculae a apelat la Liviu Dragnea ca să-l ajute cu o intervenţie la procurorul-şef DIICOT, Alina Bica, pentru soluţionarea favorabilă a dosarului său.Niculae a cerut  tergiversarea soluţionării dosarului până la intervenţia prescripţiei. Bica, se arată în document, a intervenit la procurorul de caz.  cerându-i acestuia să oprească investigaţiile pe care le derula în legătura cu utilizatorul unui număr de telefon pe care îl folosea Liviu Dragnea. Răsplata – 3,5 milioane de euro pe care Niculae i le-a oferit Alinei Bica la pachet cu promisiunea făcută împreună cu Liviu Dragnea că o vor sprijini să ajungă Procuror General. De asemenea, apar informaţii despre implicarea Alinei Bica în retorcedările ilegale şi banii care au ajuns la Elena Udrea sau Dorin Cocoş.

Pentru toate aceste fapte, procurorii vor continua investigaţiile în noi dosare penale disjunse din prima cauză în care Bica este arestată preventiv.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.