Pakistan: Cel puțin 141 de morți în atacul de la Peshawar, cel...

Pakistan: Cel puțin 141 de morți în atacul de la Peshawar, cel mai sângeros din istoria țării

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2027548042">

Cel puțin 141 de persoane, dintre care 132 copii, au fost ucise marți în atacul comis de un comando taliban la o școală militară din Peshawar, potrivit armatei, fiind cel mai sângeros atac terorist din istoria Pakistanului, relatează AFP, citat de Agerpres.

Alte 124 persoane, dintre care 121 copii, au fost de asemenea rănite în asaltul grupului de comando asupra școlii, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei, generalul Asim Bajwa, în cadrul unei conferințe de presă la Peshawar, reafirmând decizia armatei de a învinge terorismul.

El a precizat că „teroriștii au început să tragă la întâmplare atunci când au intrat în școală și nu aveau nicio intenție să ia ostatici”.

Atacatorii „purtau toți veste cu explozibili, muniții și hrană pentru câteva zile”, a adăugat generalul pakistanez, adăugând că nu se știe câți dintre ei au fost uciși de forțele de ordine și câți și-au detonat încărcătura avută asupra lor.

În ultimii șapte ani, talibanii au comis sute de atacuri pe teritoriul pakistanez, ucigând peste 7.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.