PANORAMA DEȘERTĂCIUNILOR în piețele timișorene. Sute de brazi falnici, aruncați pe străzile...

PANORAMA DEȘERTĂCIUNILOR în piețele timișorene. Sute de brazi falnici, aruncați pe străzile orașului de vânzătorii care au ținut la preț până în ajun GALERIE FOTO

13
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1789543188">

Mii de brazi au rămas abandonați în piețele timișorene în ziua Crăciunului. Tăiați ilegal din pădurile patriei, cu intenția de a fi vânduți cu zeci și sute de lei, copacii au fost condamnați la moarte.

În Piața 700 a rămas în stativ, nedorit de nimeni, un brad falnic, argintiu, înalt de peste doi metri, pentru care s-a cerut 450 de lei, preț care a rămas încă alături de trunchi. Bradul a fost abandonat și își va da obștescul sfârșit, stupid, după ce a avut nevoie de un deceniu să ajungă la dimensiune.

În Piața Iosefin ”măcelul” brazilor a transformat parcarea într-un perisaj sinistru. Brazi simpli, argintii, dublu-argintii sau molizi au fost abandonați în mormane. Sunt toate dimensiunile, formele, pe alese. Locatarii din zonă sunt siderați. ”E așa o mare bătaie de joc. Ieri până seara târziu vânzătorii au ținut la preț. Nici măcar niște crenguțe nu au vrut să îmi dea gratis. Voiam să duc la cimitir, iar ei voiau să îmi vândă cu cinci lei crenguța. Apoi au abandonat brazii. E criminal”, spune o femeie din zonă. A ales un brad argintiu micuț pentru o vecină care se plângea că din pensie nu și-a permis să cumpere brad. Un bărbat de vârsta a treia pleacă și el acasă cu un brad. E șocat și el de risipă: ”E o pădure întreagă omorâtă aici”.

Având în vedere că serviciul de salubritate de la Piețe SA nu lucrează de Crăciun, timișorenii care au rămas fără brad mai pot alege, gratis, încă din sutele de copaci părăsiți în Piața Iosefin.

13 COMENTARII

  • yep…de asta comerciantul roman nu va fi niciodata evreu sau grec …noi tinem la pret …’avem valoare’

 1. unde este politia timisoarei care sa verifice provenienta brazilor unde e dreptatea in romania unde este demnitatea de om cinstit ,nicaieri,si trebuia ca timisoreni sa nu cumpere nici un brad de la acesti nemernici care distrug paduri pt imbogatire necinstita

  • iti zic eu unde sunt impart banii intre ei si spagile, parca politia este vre-o institutie sfanta numai jegosi si lepre ordinare lasa ca vine si ziua aia in care leprele vor fi in inchisori si pe plutonul de executie

 2. Pai asta e mentalitatea romanului … decat sa faca fericiti niste copii ai caror parinti nu isi permit sa cumpere un brad, prefera sa nu il vand in Ajunul Craciunului si sa ii lase pentru boschetari care ii taie sa vand araci pentru o sticla de posirca.

 3. Cum e posibil ca in Romania unde DNA-ul a inceput vantoarea vrajitoarelor sa mai fie posibila vanzarea de brazi taiati ILEGAL sub nasul politiei? Politia e CORUPTA!!!! Ilegalitatea atat de evidenta poate exista numai datorita COLABORARII fortelor de paza si securitate. Si-au primit deja comisionul pt ‘ochii inchisi’?

 4. Parerea mea este ca, negresit, se impune o lege care sa restrictioneze drastic aceasta barbarie vegetala. Eu as propune ca brazi naturali sa nu poata fi comercializati de persoane fizice, ci de firme horticole care au in grija pepiniere de conifere si care au angajati ce stiu care pomi pot fi taiati. Cu certitudine n-ar mai exista o astfel de risipa inutila.

 5. acest lucru se intimpla in fiercare an.
  cei care sarbatoresc Craciunul pe stil vechi puteau sa mearga sa isi „cumpere” bradul gratis. nu este nicio rusine.
  de ce nu face politia nimic? pentru acelasi motiv pentru care cei care vind tigari de contrabanda sint lasati in pace.

 6. Asta e modelul de afaceri romanesc: profit urias, imediat, nu se re-investeste nimic, nu se are grija de nimic, nu se construieste un nume, un brand. Pentru „omul de afaceri” roman exista ziua de miine si luna viitoare dar anul viitor nu exista. Daca isi deschide un chiosc la coltul blocului afaceristul roman are o singura idee de afaceri: „cit o merge, o merge, dup-aia vedem noi ce facem”. In cazul brazilor bataia de joc e si mai mare.
  E clar ca sint furati pentru ca nici un om care a muncit la brazii astia, i-a plantat, i-a udat, a avut grija de ei, i-a taiat si i-a transportat nu va suporta sa-si vada munca risipita fara nici un fel de cistig.

 7. Provenienta pomilor de Craciun a fost verificata de specialisti. Nu este de inteles de ce dumneavoastra insistati asupra faptului ca acestia au foat taiati ilegal.

 8. Nu e nicio rusine sa recurgi la aceasta metoda, caci am vazut suficienti batrani care duceau acasa doar o creanga de brad, e rusinos ca tin la pret ca nesimtitii, in loc sa-i dea cu 10 lei… si tot castigau, ca sunt ferm convinsa ca se gaseau cumparatori. RUSINE!!!!

 9. Nu spune nimeni ca au fost furati brazii. Ba mai mult , marea lor majoritate provin din import. Nu sunt brazi tineri ci sunt brazi „toaletati” se recolteaza doar varful acestora, de aceea si bradul „stufos” nu prea inalt dar foarte gros la baza. Discutia nu este despre provenienta lor ci despre faptul ca prefera sa ii puna pe foc decat sa ii dea unui amarat care vrea sa faaca o bucurie copiilor in ziua de Craciun. Aici e durerea ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.