Papa Francisc îndeamnă la unificarea Bisericilor Catolică și Ortodoxă. Care sunt argumentele...

Papa Francisc îndeamnă la unificarea Bisericilor Catolică și Ortodoxă. Care sunt argumentele Suveranului Pontif

4
DISTRIBUIȚI

Aflat într-o vizită la Istanbul, Papa Francisc a lansat duminică un apel ferm la unificarea Bisericilor Catolică și Ortodoxă. Înaltul prelat a spus că despărțirea, de un mileniu, nu e firească, arătând că victimele războaielor și mai ales tinerii cer acest pas.

Bisericile Catolică și Ortodoxă s-au separat în anul 1054, când Papa Leon al IX-lea și Patriarhul Mihail I Celularie al Constantinopolului și-au aruncat reciproc anatema. Catolicii susțin că Duhul Sfânt din Sfânta Treime purcede din Tatăl și din Fiul, în vreme ce Ortodocșii cred că acesta purcede doar din Tatăl.

„Singurul lucru pe care îl dorește Biserica Catolică și pe care îl urmăresc ca Episcop al Romei (…) este comuniunea cu Bisericile Ortodoxe.


(…) Biserică Catolică nu dorește să impună nici o condiție, în afara celei a profesiunii de credință comune. Suntem gata că săutăm împreună modalitățile prin care să garantăm unitatea necesară a Bisericii în condițiile actuale. (…) În lumea de astăzi se ridică cu putere voci pe care nu pytem să nu le auzim și care cer Bisericilor noastre să-și asume până la capăt condiția de discipoli ai Domnului nostru Iisus Hristos”, a declarat Suveranul Pontif într-un mesaj citit în fața Patriarhului Ecumenic al Constatinopolului, Bartolomeu I, după ce au participat împreună la o liturghie.

 

4 COMENTARII

  1. ASADAR O TURMA SI UN PASTOR !
    DAR CINE SA FIE PASTORUL CU CHIP AL TURMEI CELEI CUVANTATOARE?
    ACEASTA-I INTREBAREA?!
    ORGOLIIILE IERARHILOR TRECATORI PE FUCTII LUMESTI NU VOR INTARZIA SA APARA…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.