Parâng, PARADISUL ZĂPEZII, îndrăgit de iubitorii sporturilor de iarnă. Cum vă puteți...

Parâng, PARADISUL ZĂPEZII, îndrăgit de iubitorii sporturilor de iarnă. Cum vă puteți distra de Revelion FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-854322542">

În inima Munților Parâng se află o stațiune de vis, ideală pentru iubitorii sporturilor de iarnă, dar și pentru cei care doresc să evadeze din cotidian și să petreacă cel puțin un weekend într-un loc de basm. Stațiunea Parâng este una din ce în ce mai iubită de pasionații sportului alb, cu zăpadă excelentă pentru schi și snowboard, plus că cei cei care-i trec pragul se pot bucura de o priveliște absolut superbă. Stațiunea se află în vecinătatea orașului Petroșani din județul Hunedoara, la aproximativ 1.800 de metri altitudine și oferă un platou alpin foarte întins.

Cele zece pârtii de schi existente în Parâng au fost concepute pe versanții nordici și astfel se păstrează mai bine calitatea zăpezii. Pârtiile de schi sunt deservite de șase teleschiuri și un telescaun și au lungimi și dificultăți diferite, destinate atât turiștilor experimentați în domeniul sporturilor de iarnă, cât și celor începători.

parang

În domeniul schiabil din Stațiunea Parâng, două din cele zece pârtii sunt special amenajate pentru schiorii experimentați. Și anume, Pârtia Zidul Morții, cu o diferență de nivel de 300 de metri, și Pârtia B, situată pe versantul vestic față de Vârful Parângul Mare, numele fiindu-i dat de forma sa ciudată în formă de „B”, utilizată pentru concursuri de către schiorii profesioniști, având o lungime de 3.200 de metri și o diferență de nivel de 800 de metri. De asemenea, trei din cele zece pârtii de schi au o lungime de peste 2.000 de metri, Pârtia „Sub Telescaun” (2.460 de metri) fiind singura deservită de telescaun.

Nu mai puțin de 1.200 de locuri de cazare sunt disponibile în cabanele, vilele și pensiunile din Parâng. Pentru a vă bucura de o priveliște superbă și de o zăpadă excelentă pentru practicarera sporturilor de iarnă, trebuie să ajungeți în Petroșani, de unde se urmează pentru încă opt kilometri un drum județean până în Zona Rusu. De aici, accesul către zona alpină Parâng se realizează cu telescaunul, al doilea ca lungime din țară, după cel de la Bocșa.

Foto: Ski Parang

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.