Planuri mari la Primăria Timișoara: pregătiri pentru patru noi zebre la Grădina Zoologică,...

Planuri mari la Primăria Timișoara: pregătiri pentru patru noi zebre la Grădina Zoologică, în 2015. Ce alte planuri de investiții mai are municipalitatea

5
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-258713089">

Dincolo de infrastructură sau organizarea anumitor festivaluri, planurile municipalității pentru anul viitor cuprind și o serie de dotari speciale pentru Grădina Zoologică. Conform informațiilor furnizate de Direcția de Mediu a Primăriei Timișoara, printre planurile pe 2015 se numără finalizarea reamenajării şi dotării habitatului pentru zebre (cu o capacitate de minim patru indivizi), lucrări executate în conformitate cu principiile de bunăstare a animalelor sălbatice în captivitate impuse de Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor.

Prin programul european privind transferul animalelor între grădinile zoologice din Europa, Primăria intenţionează aducerea a minim două specii noi, construirea unui nou terariu pentru o nouă specie de şerpi, reamenajarea acvariului cu peşti din incinta clădirii în care sunt adăpostiţi urşii și continuarea şi îmbunătăţirea programului de salvare a păsărilor rănite (din cadrul centrului de la grădina zoologică), dorindu-se salvarea unui număr mai mare de păsări decât în anul anterior (au fost salvate opt păsări din 12 aduse la centru).

Tot pentru anul 2015, primăria mai vrea și amenajarea unui nou habitat destinat populării cu o specie nouă (coati), amenajarea unei cascade pe una din insulele de pe balta mare, în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de creştere a păsărilor sălbatice şi de aerare a apei pentru peştii din apă.

La capitolul dotări se doreşte schimbarea echipamentului de protecţie a îngrijitorilor, schimbarea şi completarea plăcuţelor informative pentru fiecare dintre speciile de animale din colecţia grădinii (având un design mai atrăgător pentru vizitatori), continuarea parteneriatului cu Inspectoratul Şcolar, dar şi cu ONG-urile care activează în domeniul protecţiei copilului cu dizabilităţi, al promovării drepturilor persoanelor cu handicap sau sprijinirii persoanelor vârstnice, în scopul promovării de programe educaţionale destinate categoriilor mai sus menţionate.

5 COMENTARII

  1. Hallo dom Bere
    de ce nu se achizitioneaza si ceva crocodili. ca hrana este din belsug pe strazile timisoarei. ma gandesc la haitele de caini vagabonzi care au impanzit din nou cartierele. vorbesc serios !!!

    • buna chestie. este o solutie sa scapam de caini di pi strade. si nici iubitorii di animali nu mai au ce comenta. ca si betele crocodile au nevoie de mancare. zau asa. si caini este cat cuprinde. numa la mine in carter am vezut de rivilion haite de zeci de cani grase si mare. betele crocodile s-ar ingrasa si ele si am avia si distractze cand la zoo se arunca canii prinse de hinghere (danifloare)in bazinu cu crocodile.

    • da-o pi m-ta la crocodili niebunule! si lasa-ne cetelusii dragutii in pace. animalule cremenalule.

    • bay VISHINEL,
      tu ieshti tzigane ?
      dapto ando ioca dapto andro nac dapto andro bul. naushtel trocar ci ieshti.
      vez catz ie statu casa aia furata de famelia tia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.