Poliţistul acuzat că a întreținut relații sexuale cu un minor a fost...

Poliţistul acuzat că a întreținut relații sexuale cu un minor a fost condamnat. De ce rămâne încă în funcție

1
DISTRIBUIȚI

Poliţistul Adrian Sucilă cunoscut drept ex-amantul fostului viceprimar al municipiului Vulcan, Angela Stoica, care s-a dovedit că a întreţinut relaţii sexuale atât cu fiica politicianului, cât şi cu fiul minor al acesteia, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare de Judecătoria Petroşani. Tot doi ani de închisoare şi tot cu suspendare a primit şi fiica fostului viceprimar, Mihaela Stoica, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, după ce anchetatorii au susţinut că acesta l-ar fi influenţat pe fratele ei să întreţină relaţii sexuale cu poliţistul şi ar fi fost de faţă.

După un proces care a durat mai bine de doi ani şi în care a fost şi arestat preventiv timp de peste o lună, Adrian Sucilă şi-a primit sentinţa: pe lângă doi ani de închisoare instanţa a mai stabilit că, pe parcursul termenului de supraveghere, acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Vulcan sau Primăriei Petroşani, pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare.

Mihaela Stoica, sora băiatului minor, judecată pentru complicitate, a fost de asemenea condamnată la doi ani de închisoare, tot cu suspendarea pedepsei. În acelaşi timp, Mihaela Stoica a fost achitată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de corupţie sexuală. La fel ca şi Sucilă, şi tânăra va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oraşului Vulcan sau Primăriei Municipiului Petroşani, pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare.


Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Ridicat de la domiciliu în data de 4 iulie 2012, poliţistul Adrian Sucilă a fost trimis în judecată, iniţial, pentru corupere sexuală şi act sexual cu un minor, în timp ce Mihaela Stoica a fost acuzată de complicitate la act sexual cu un minor şi corupere sexuală. Sucilă a fost arestat după o descindere a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, dar în cele din urmă nu s-a mai prelungit măsura de arestare preventivă, judecata având loc cu poliţistul în stare de libertate. A fost efectuată, la cererea inculpaţilor, şi o expertiză a înregistrărilor şi a SMS-urilor incriminate de procurori, dar apărarea nu a considerat-o ca fiind concludentă. În plus, niciun moment nu s-a recunoscut actul sexual dintre cei doi, Sucilă şi fiul fostului viceprimar, iar conform unor informaţii, la finalul cercetării judecătoreşti, atât Parchetul cât şi apărarea ar propus achitarea lui Sucilă pentru acuzaţia de corupere sexuală.

După ce a fost arestat preventiv, Sucilă a fost trecut pe „linie moartă” de IPJ Hunedoara, însă a rămas poliţist până când va fi condamnat definitiv. El mai are o condamnare în primă instanţă de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru pornografie infantilă. Sentinţa a fost atacată, însă, iar cauza se află la Curtea de Apel Alba Iulia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.