Povestea SFÂȘIETOARE a unei tinere din Timiș care nu-și dorește de Crăciun...

Povestea SFÂȘIETOARE a unei tinere din Timiș care nu-și dorește de Crăciun decât să fie sănătoasă. Cu ce boli cumplite a fost diagnosticată și cum o poți ajuta să trăiască

2
DISTRIBUIȚI

Multă suferință și singurătate – așa pot fi descriși, în câteva cuvinte, primii 16 ani din viața Paulei, o fată dintr-un sat din Timiș care este nevoită să înfrunte mult prea multe obstacole. Paula Petrov își petrece fiecare zi, asta în cazul în care nu este în spital pentru o nouă operație, într-o casă sărăcăcioasă din comuna Denta, alături de părinții și fratele ei mai mic, și el bolnav. Tumora pe care o are pe creier, chiar în spatele ochilor, a condamnat-o pe tânăra de 16 ani la o viață în întuneric, dar și la singurătate. Nu are niciun prieten, astfel că nimeni nu o vizitează să vadă cum se mai simte și nici la școală nu mai poate merge pentru că se deplasează greu și a început să ia în greutate.

Dar problemele de sănătate ale Paulei nu se rezumă doar la cancerul pe creier. Tânăra suferă de alte două boli cumplite, diabet și ciroză hepatică. Astfel, pentru tânăra de 16 ani, fiecare nouă zi aduce tot mai multă suferință. Tocmai de aceea, fata își dorește cel mai mult să fie sănătoasă. Nu mai puțin de șase operații a suferit Paula, dintre care trei pe creier. Totul pentru ca medicii să-i salveze viața, însă aceste intervenții chirurgicale nu sunt suficiente.

fata bolnava

Urmează o nouă operație pe creier

Înainte de Crăciun, Adrian Miroslav Stanici, un tânăr din Timișoara, alături de câțiva prieteni inimoși, s-au gândit să aducă un dram de fericire pe chipul Paulei și i-au făcut o vizită la Denta. Încărcați cu cadouri constând în alimente, jucării, haine și produse de igienă, dar și cu un pom de iarnă, aceștia le-au făcut o surpriză membrilor familiei Petrov, în această săptămână. Adrian Miroslav Stanici ne povestește că Paula are mare nevoie de pampers pentru adulți, dar și de bani, mai ales că urmează o nouă intervenție chirurgicală complexă pe creier, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

„Problemele sunt foarte mari, fata bea zece litri de apă pe zi din cauza tratamentului. În consecință, merge le toaletă de foarte multe ori. În acea familie, aproape toți membrii au probleme de sănătate, dar cele mai grave le are Paula.


Fratele ei mai mic, de nouă ani, a fost operat de hernie, iar părinții au un început de diabet, din cauza stresului”, povestește tânărul din Timișoara care a vizitat-o pe Paula.

În mod normal, Paula ar trebui să fie școlarizată la domiciliu, din cauza problemelor foarte grave de sănătate pe care le are, însă pedagogul trece mai rar pe la ea. Potrivit părinților Paulei, noua operație pe care fiica lor o va suferi la Timișoara nu trebuie plătită, însă ar avea mare nevoie de bani pentru a cumpăra tratamentul de care Paula are nevoie după intervenție. Pentru că cei doi copii sunt bolnavi, mama lor stă acasă ca să aibă grijă de ei, astfel că doar tatăl lucrează. „Familia Paulei este una tipică de la satul românesc, adică săracă, dar cu bun simţ. Nu cerşesc nimic şi se bucură când sunt ascultaţi. Paula a fost operată de câteva ori atât în România, cât şi în Ungaria, iar mama ei este îngrozită pentru că în curând urmează o nouă intervenție chirurgicală”, povestește Adrian Miroslav Stanici.

2 COMENTARII

  1. Doamne ajuta! Mai exista si oameni de buna credinta! Eu, daca as avea posibilitatea, as investi foarte mult in sanatate siin invatamant, cultura. Poate grupurile de interese din tara aceasta fac si ei o binefacere asa, ca le-a ingaduit Dumnezeu sa aiba ceea ce vor in viata aceasta. Dar daca nu stiu sa daruiasca in viata urmatoare isi vor invata lectiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.