Pregătirile pentru oferirea conferirea titlului de „Cetăţean de Onoare al judeţului Timiş”...

Pregătirile pentru oferirea conferirea titlului de „Cetăţean de Onoare al judeţului Timiş” către Preafericitul Daniel, finalizate. Ce mai aşteaptă CJT

0
DISTRIBUIȚI

Pregătirile pentru conferirea titlului de „Cetăţean de Onoare al judeţului Timiş” către Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, au intrat în linie dreaptă la Timişoara.

Vă reamintim că aleşii judeţeni au votat în data de 26 noiembrie un proiect de lege care prevede conferirea titlului de „Cetăţean de Onoare al judeţului Timiş” către Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, „pentru merite deosebite în promovarea intereselor și imaginii judeţului Timiş cât şi a activităţii ecumenice desfăşurate atât în ţară cât şi în străinătate”.

Practic, Patriarhul va primi o diplomă de onoare, o plachetă şi un colan de argint de aproximativ 200 de grame, aurit la 3 microni, care costă 4.423,20 de lei şi care a fost comandat special cu această ocazie.


Conform purtătoarei de cuvânt a Consiliului Judeţean Timiş, Jana Lavrits, colanul a sosit deja la Timişoara, însă data la care va avea loc decernarea titlului nu a fost stabilită oficial.

Şeful CJT, Titu Bojin, anunţa că festivitatea de omagiere va avea loc în aceeaşi zi în care Patriarhul va veni la Timişoara pentru instalarea noului mitropolit, dată la care la CJT se va convoca într-o şedinţă extraordinară. Nu numai atât, dar consilierii judeţeni vor veni şi cu o propunere specială pentru Patriarh, introducerea în slujbele BOR a unui moment special în care să fie pomeniţi cei care au murit în Revoluţia din 1989.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.