Preşedintele şi vicepreşedintele CJ Hunedoara şi viceprimarul comunei Vorţa, arestaţi la domiciliu...

Preşedintele şi vicepreşedintele CJ Hunedoara şi viceprimarul comunei Vorţa, arestaţi la domiciliu pentru fapte de corupţie, au fost suspendaţi din funcţie

0
DISTRIBUIȚI

Prefectul judeţului Hunedoara a emis astăzi ordinele privind constatarea suspendării de drept a mandatelor de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, de vicepreședinte al CJH, precum și cel de viceprimar al comunei Vorța, după ce miercuri Curtea de Apel Alba Iulia a informat luarea măsurii de arest la domiciliu împotriva celor trei.

„Prin notificarea nr. 3943, instanţa Curţii de Apel Alba-Iulia a informat în data de 10.12.2014 Instituția Prefectului – Județul Hunedoara cu privire la luarea unor măsuri preventive – arest la domiciliu – împotriva unor aleşi locali şi judeţeni. (…) În baza prevederilor legale, văzând comunicarea instanței Curții de Apel Alba-Iulia şi prevederile Legii administraţiei publice locale, precum şi dispoziţiile art. 22 din Legea nr. 255/2013 (…) prefectul județului Hunedoara a emis astăzi (n.r. joi) ordinele privind constatarea suspendării de drept a mandatelor de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, precum şi cel de viceprimar al comunei Vorţa”, se arată în comunicatul de presă emis de Prefectura Hunedoara.

Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ (foto), vicepreşedintele CJ Tiberiu Balint şi viceprimarul comunei Vorţa, Emanoil Milică Pup, sunt arestaţi la domiciliu încă de marţi.

Directorul financiar contabil al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, propus de PNL pentru funcţia de vicepreşedinte CJ Hunedoara

Directorul financiar contabil al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, consilierul judeţean Vetuţa Stănescu, a fost votat în Biroul Judeţean Teritorial al PNL Hunedoara pentru a fi propus pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Hunedoara, în locul lui Tiberiu Balint,


Ce decizie s-a luat în cazul celorlalți anchetați" href="http://www.pressalert.ro/2014/12/presedintele-cj-hunedoara-arestat-la-domiciliu-ce-decizie-s-luat-cazul-celorlalti-anchetati/" target="_blank">arestat la domiciliu și cercetat pentru acte de corupţie
, votul din CJ fiind o formalitate, deoarece noul PNL deţine majoritatea.

„Propunerea a fost făcută de colegii mei din fostul PNL cum era şi nomal pentru că de acolo a provenit şi Tiberiu Balint. S-a votat în Biroul Judeţean Teritorial al PNL Hunedoara şi ni s-a comunicat să-l susţinem, ceea ce vom face”, a declarat copreşedintele PNL Hunedoara, Dorin Gligor (fost PDL) care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al CJ Hunedoara.

Potrivit acestuia, în prima şedinţă ordinară a CJ Hunedoara consilierii vor lua act de demisia lui Tiberiu Balint şi vor supune la vot înlocuirea acestuia în funcţia de vicepreşedinte CJ.

Deşi a demisionat cu data de 11 decembrie din PNL, Tiberiu Balint, este suspendat de drept din funcţie după ce instanţa a dispus arest la domiciliu pentru acte de corupţie, demisia sa intrând în vigoare după ce consilierii judeţeni iau act de ea în şedinţă ordinară.

În Consiliul Judeţean Hunedoara, din totalul de 33 de mandate PNL deţine 22, PSD are cinci, UNPR trei şi PNŢCD unul, iar doi consilieri, unul fost PNL şi unul fost PSD, au rămas independenţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.