Primarul Nicolae Robu, întâlnire cu proiectanții care vor reabilita liceele Loga, Lenau...

Primarul Nicolae Robu, întâlnire cu proiectanții care vor reabilita liceele Loga, Lenau şi Calderon. Ce le-a cerut

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara vrea să ajute cu toate forţele ca lucrările de reabilitare cu fonduri europene ale liceelor Lenau, Loga şi Calderon din Timişoara să aibă loc fără probleme. Edilul şef Nicolae Robu a declarat că a avut întâlniri cu proiectanţii, cu firmele executante şi cu reprezentanţii primăriei pentru lucrările de reabilitare de la cele trei licee. „Am vrut să aflu de la toţi cei implicaţi stadiul actual şi dificultăţile cu care se confruntă ca să găsim soluţii ca la începerea noului an şcolar 2015 – 2016 să fie gata lucrările. Sunt, după cum am văzut, lucrări grele la clădiri istorice unde apar tot felul de situaţii neprevăzute, dar cu bunăvoinţa tuturor vom putea finaliza lucrările la timp”.

Lucrările de la Loga au început în urmă cu câteva luni şi vor costa 1.6 milioane de euro.


Planul cuprinde modernizarea și echiparea a 27 săli de clasă, zece laboratoare, o bibliotecă, nouă cabinete, două săli de sport, sala de festivităţi şi muzeul de biologie. Proiectul va fi gata în 12 luni, iar de el vor beneficia nu mai puţin de 1.100 de elevi.

Reabilitarea Liceului Calderon se va face tot cu fonduri europene. Proiectul se ridică la valoarea de 10,4 milioane de lei dintre care 9,9 reprezintă fonduri nerambursabile.
Lucrările vizează reabilitarea infrastructurii liceului, dar şi construirea a două case de scară și amenjarea spațiului de recreație din exteriorul clădirii.

Reabilitarea Liceului Lenau va costa aproximativ 1,5 milioane de euro şi va dura 12 luni. Reparaţiile vor include întreaga clădire a liceului de pe strada Gheorghe Lazăr, prin măsuri de consolidări, reparații la structură, la tâmplărie și la planșee, dar şi îmbunătăţirea dotării educaţionale cu mobilier, echipamente didactice și echipamente IT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.