Primarul Timișoarei anunță construirea unui nou corp de clădire la Spitalul Municipal,...

Primarul Timișoarei anunță construirea unui nou corp de clădire la Spitalul Municipal, cu contribuția guvernului. Ce a recunoscut Robu

0
DISTRIBUIȚI

Veşti bune pentru medicii şi pacienţii de la Spitalul Municipal. Prezent astăzi la prezentarea raportului de activitate pentru anul 2015 al Spitalului Municipal din Timişoara, primarul Nicolae Robu a făcut un anunţ important.

„Ne -am străduit şi pe parcursul anului 2014 să sprjinim activitatea spitalului municipal, ca şi a celorlalte instituţii aflate în patrimoniul primăriei. Înţelegem cât de mari sunt nevoile acestor unităţi în raport cu ceea ce ar trebui să însemne actul medical în anul 2014 şi în raport cu infrastructura. Avem aici nume sonore din medicina timişoreană şi româneasă, eu mă bucur că suntem împreună la acest moment. Vreau să vă asigur că vom sprijini în continuare cu tot ce putem punerea la punct a infrastructurii spitaliceşti din Timişoara, atât în ceea ce priveşte spaţiile, dar şi în ceea ce priveşte dotarea lor tehnică. Vrem să avem grijă ca personalul medical să aibă condiţiile necesare pentru a-şi putea face această meserie de medic”, a declarat Robu .

După modelul Spitalului de Copii din Timişoara, edilul a anunţat că „vom continua să finalizăm dotarea tehnică, noi mergem pe propunerile pe care ni le transmiteţi, dar vom încerca să rezolvăm şi problema spaţiilor.


Este un lucru cunoscut de toată lumea că situaţia actuală nu este una mulţumitoare. Am putea să construim un nou corp de clădire a Spitalului Municipal aici pe această platformă, un corp care va fi demisol, parter şi două etaje, poate chiar un plus cu un etaj retras. Decizia pe care am luat-o este de a da drumul studiului de fezabilitate, pentru ca specialiştii să ne spună ce ar fi cel mai bine să facem privind paramentrii definitorii pentru acest corp. Imediat am da drumul elaborării PT şi apoi la licitație şi execuţie”. În noul corp ar urma să funcționeze Clinica ASCAR.

Pe final, edilul şef a admis că guvernul Ponta a trimis cinci milioane de lei pentru spitalul de copii, şi spune că ar vrea ca jumătate din valoarea noului obiectiv să fie finanţată de la Bucureşti. La fel ca şi pentru Spitalul de Copii „Luis Țurcanu”, primăria speră să obţină bani de la Bucureşti şi pentru noul corp al Spitalului Municipal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.