Pro sau contra schimbării vârstei de la care se poate vota de...

Pro sau contra schimbării vârstei de la care se poate vota de la 18 la 16 ani? Ce spune primarul Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

Pe toată durata campaniei electorale, în timpul, dar și după alegerile pentru un nou preşedinte al României, unul din cele mai abordate subiecte, atât de presă cât şi de politicieni, a fost votul prin corespondenţă.

Necesitatea introducerii unei astfel de posibilităţi pentru electoratul român a devenit mai mult decât evidentă imediat după primul tur de scrutin, atunci când mii de români din diaspora nu au putut avea acces la cabine de vot din cauza proastei organizări. Imediat după alegerile prezindeţiale, PRESSALERT.ro e realizat un material cu parlamentarii de Timiş, în care aceştia se arătau încântați de  ideea de vot prin corespondenţă, dar şi de votul electronic introdus la nivelul întregii ţări.

Recent, UNPR a venit cu o propunere şi mai îndrăzneaţă: schimbarea vârstei de la care tinerii pot merge la vot, de la 18 la 16 ani.


Cu totul contrar atitudinii cu care a obişnuit cititorii şi presa, primarul Timişoarei Nicolae Robu şef al PNL Timiş a comentat că „aici trebuie să se pronunţe specialişti în domeniu şi să vedem cum se face şi în alte ţări. Nu ştiu în ce ţară se votează de la 16 ani, dar dacă specialiştii ajung la concluzia că un copil de 16 este la fel de matur în gândire încât să aibă drept la vot nu este nicio problemă. Probabil că dacă era aşa şi în Germania sau SUA se vota de la acea vârstă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.