Proprietarii de garaje de pe strada Orion ignoră somaţia Primăriei Timişoara. Câţi...

Proprietarii de garaje de pe strada Orion ignoră somaţia Primăriei Timişoara. Câţi au fost de acord cu demolarea

0
DISTRIBUIȚI

La finele lunii noimebrie edilul şef Nicolae Robu anunţa că proprietarii de garaje de pe strada Orion nu vor mai beneficia de clemență din partea Primăriei Timişoara.

„Le facem acum ultima notificare celor de pe strada Orion înainte de a le demola prin execuţie silită. Trimitem actele azi, vor avea termen cinci zile să înceapă demolarea. Următoarea acţiune va fi pe strada Uranus, unde sunt foarte multe garaje. În sedinţa de joi sau în prima şedinţă din luna decembrie vom declara utilitatea publică pentru zona respectivă, pentru că intră în amenjare parcul Pădurice. Pe strada Orion momentan există circa 24 de garaje, din care doar trei au contracte cu clauze de despăgubire”, declara Robu la data de 24 noimebrie.

La circa două săptămâni distanţă, primăria nu a reuşit să rezolve situaţie proprietarilor de garaje, asta deşi, printr-un HCL, zona a fost declarată de interes local şi în contractele proprietarilor de garaje este stipulată obligativitatea de a elibera spaţiul dacă interesul public o cere.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Alina Pintilie, ne-a informat că „deţinătorii de garaje sunt obligaţi să elibereze terenul şi să-l predea în aceleaşi condiţii în care l-au primit.


În acest sens, aceştia au fost notificaţi să elibereze terenul şi să-l predea liber de construcţii şi de orice sarcini. Până în prezent, 10 deţinători de garaje au acceptat demolarea acestora şi le-au eliberat. Şi-au exprimat în acelaşi timp acordul pentru ca primăria să procedeze la desfiinţarea construcţiilor, întrucât aceste garaje au fost construite în baterie şi nu pot fi demolate individual”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.