PROTEST de doliu, în memoria unui copac din zona centrală. Ce vor...

PROTEST de doliu, în memoria unui copac din zona centrală. Ce vor timișorenii de la comisia europeană FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-532510917">

Protest de doliu, cu lumânări aprinse, miercuri noaptea, la trunchiul tăiat al unui copac falnic.  Zeci de timișoreni s-au adunat în jurul unui copac tăiat de administrația Robu, i-au aprins lumânări și s-au ”rugat” pentru el.

Acțiunea a fost inițiată de membrii comunității pro active A U, la facultatea de Arte. ”Astăzi a fost tăiat un copac în parcul nou deschis acum câţiva ani lângă Facultatea de Arte.  Dacă nu a meritat să trăiască şi să dea umbră, merită un priveghi.  Fiindcă timişorenilor le pasă de aerul pe care îl respire”, au scris tinerii pe o rețea de socializare, pe care au anunțat evenimentul.
La lăsarea serii au aprins peste 100 de candele pe ciotul care a rămas din trunchiul arțarului care a fost retezat în ciuda faptului că era perfect sănătos.

Reamintim că un protest similar a avut loc în Piața Libertății, în urmă cu câteva săptămâni. „Aşteptăm până când ultimul copac este tăiat pentru a ne da seama că nu putem respira bani?”, a fost unul din mesajele pe care protestatarii le-au lipit pe trunchiul copacului tăiat. În același context, Asociatia Peisagistilor din România – AsoP, Filiala Teritorială Vest a transmis o adresă Comisiei Europene, Direcției Generale Mediu (DG Environment) prin care se solicită urmărirea executării proiectului ”Reabilitarea spațiilor publice din centrul istoric al Timișoarei”, în mod deosebit a lucrărilor din Piața Libertății care în mai puțin de doi ani a pierdut 90% din fondul dendrologic, în ciuda propunerii de arhitectură aprobate prin cererea de finanțare, care proteja acest fond verde valoros. ( Sursa foto: Facebook)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.