Provocare pentru tinerii dramaturgi aspiranți: concursul care te poate face celebru. Cum...

Provocare pentru tinerii dramaturgi aspiranți: concursul care te poate face celebru. Cum poți participa

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul Excelsior din Bucureşti, unul dintre puținele a cărui activitate se adresează şi adolescenţilor, lansează un program intitulat „New Drama – concurs de dramaturgie dedicat adolescenţilor”, care se desfăşoară în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015 şi se adresează celor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani din întreaga ţară, pasionaţi de teatru şi interesaţi de tehnicile de scriere dramatică.

Adolescenţii sunt invitaţi să scrie o piesă într-un act, iar textele trimise pentru concurs vor fi jurizate de o comisie formată din dramaturgi şi regizori care vor selecta, pentru finală, şase piese. Cea de-a doua etapă a proiectului cuprinde un workshop de scriere dramatică susţinut de regizori şi dramaturgi cunoscuţi pentru susţinerea tinerilor interesaţi de teatru şi scrierea dramatică, spectacole de lectură pe baza celor şase texte finaliste, la teatrul Excelsior, şi o nouă jurizare, care va desemna piesa câştigătoare a acestei prime ediţii New Drama.


Piesa câştigătoare va fi montată într-un spectacol la teatrul Excelsior şi va intra în repertoriul acestuia.

New Drama începe, astfel, programul Excelsior Educaţional, fiind primul dintr-o nouă serie de proiecte şi evenimente al căror scop este educaţia prin teatru, ca un tip de instruire complementar educaţiei formale, şi urmăreşte lărgirea orizontului cultural al copiilor şi tinerilor, asigurându-le, totodată, posibilitatea cultivării diferitelor aptitudini.

Adolescenţii interesaţi de acest program sunt aşteptaţi să trimită piesa într-un act, alături de o scrisoare de motivaţie în care explică de ce îşi doresc să participe la acest proiect, la adresa presa@teatrul-excelsior.ro, până în 16 februarie 2015. Cele şase texte finaliste vor fi anunţate în 25 februarie, iar cea de-a doua etapă a proiectului se va desfăşura în perioada martie – mai 2015. Pentru finaliştii care nu locuiesc în Bucureşti, costurile de transport şi cazare vor fi acoperite de organizatori.

new drama

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.