Proxenetul studentelor, fiu de consilier județean, a fost REȚINUT. Cine mai e...

Proxenetul studentelor, fiu de consilier județean, a fost REȚINUT. Cine mai e implicat în rețea

0
DISTRIBUIȚI

Fiul consilierului judeţean UNPR Dorina Pleşcan, Daniel Pleşcan, iubita lui şi un taximetrist care transporta tinerele în locurile unde le aşteptau clienţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore în noaptea de miercuri spre joi într-un dosar de proxenetism, trafic de minori şi constituirea unui grup infracţional organizat, susţin surse judiciare.

Surse din ancheta susţin că reţeaua era organizată de fiul consilierului judeţean care a racolat mai multe studente şi eleve şi le „plasa” oamenilor de afaceri din Valea Jiului, printre clienţi fiind şi profesori de la Universitatea din Petroşani. Cei trei urmază să fie duşi joi în faţa judecătorilor Tibunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru proxenetism, trafic de minori şi constituirea unui grup infracţional organizat.

15 persoane au fost aduse, miercuri după-amiază la sediul DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara pentru a fi audiate într-un dosar de proxenetism, trafic de minori şi constituirea unui grup infracţional organizat. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T.


Hunedoara au efectuat o percheziţie domiciliară, într-o cauză în care mai multe persoane sunt bănuite de proxenetism, trafic de minori şi constituirea unui grup infracţional organizat.

„La data de 3 decembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara au efectuat o percheziţie domiciliară în Municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara. Vor fi puse în aplicare 4 mandate de aducere pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism, trafic de minori şi constituirea unui grup infracţional organizat”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate din cercetări a rezultat că, în perioada iulie – decembrie 2014, membrii grupării ar fi recrutat cinci tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în mai multe locuri de cazare de pe Valea Jiului. O parte din banii obţinuţi din activitatea de prostituţie ar fi fost însuşiţi de membrii grupării.

Potrivit unor surse judiciare 11 dintre persoanele aduse la DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara sunt audiate în calitate de martori, printre ele fiind şi un profesor universitar de la Universitatea din Petroşani. Una dintre persoanele audiate în dosar de proxenetism, trafic de minori şi constituirea unui grup infracțional organizat este fiul consilierului judeţean UNPR Dorina Pleşcan, Daniel Pleşcan.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.