Pui de căprioară, „condamnat la moarte” de birocrația administrativă din urbea de...

Pui de căprioară, „condamnat la moarte” de birocrația administrativă din urbea de pe Bega. Cum a încercat un timișorean să o salveze

3
DISTRIBUIȚI

O căprioară a fost omorâtă de birocrație, la Timișoara. I-a semnat condamnarea la moarte veterinarul primăriei, care are în grijă Grădina Zoologică a municipalității. Specialistul nu a considerat că trebuie să ajute o ființă aflată în pericol de moarte.

Plimbată de la un veterinar la altul, căprioara cu piciorul sfâșiat a decedat în cele din urmă, din cauza hemoragiei.

caprioara ranita

Andrei Daniel Mag a descoperit sâmbătă dimineața animalul rănit. Căprioara avea piciorul sfâșiat și sângera puternic. ”În fiecare dimineață ies la Pădurea Verde împreună cu Pici, câinele meu, și cu bicicletă pentru o oră de mișcare în natură.


În fiecare zi ne întâlnim cu un grup de căprioare care străbat pădurea împreună, 5 la număr. Astăzi am avut ghinionul sau norocul, încă nu sunt convins, de a da peste același grup de căprioare doar că una din ele era rănită la piciorul din spate și nu putea fugi. Nu am stat pe gânduri, am lăsat bicicletă și câinele în mijlocul pădurii, am luat căprioară în brațe și am fugit cu ea spre Grădină Zoologică din Timișoara, care se află chiar la marginea pădurii, convins fiind de faptul că asta trebuie să fac și că sigur voi găsi acolo ajutor. După un drum de aproximativ 1km prin pădure cu căprioară în brațe, am fost anunțat prin telefon de medicul veterinar al Grădinii Zoo că nu este problemă lor. Mi s-a spus că deoarece eu am adus căprioară, se consideră că este animalul meu și că ei nu oferă servicii veterinare pentru „clienți” și că nu au fondurile necesare pentru a interveni. Mi s-a spus să îmi iau căprioară și să fac ce vreau cu ea”, povestește Andrei Daniel Mag.

A plecat la facultatea de Medicină Veterinară. Unde specialiștii au preluat animalul rănit și au încercat să îl salveze.

”După câteva ore am aflat că, cei responsabili de păduri au luat căprioara și că, din păcate, căprioara nu a putut fi salvată, nu pentru că s-ar fi încercat și s-a eșuat, ci pentru că nu există bani pentru astfel de intervenții. În România totul se rezumă la bani, indiferent că este vorba despre un bătrân bolnav sau despre o căprioară rănită. Indiferentă este încă prezența dar este datoria noastră să învățam generația de mâine, copiii, să reacționeze cu inimă și nu cu portofelul atunci când vor fi puși în aceași situație”, a mai spus timișoreanul.

3 COMENTARII

  1. Niste gunoaie umane!!!!Din banii nefiscalizati pe care ii iau medicii veterinari si nu putini,puteau sa-si spele pacatele si sa incerce macar sa salveze un suflet!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.