Reabilitarea termică a blocurilor din Timişoara, abia din 2015. Ce spune primarul...

Reabilitarea termică a blocurilor din Timişoara, abia din 2015. Ce spune primarul Nicolae Robu despre stadiul contractării executanţilor

0
DISTRIBUIȚI

Este oficial, primele şantiere pentru reabilitarea termică a blocurilor din urbea de pe Bega pe fonduri europene vor fi deschise abia în anul 2015.

Edilul şef Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat astăzi că „avem semnate patru contracte de reabilitare termică a blocurilor pentru trei dintre ele s-au deschis ofertele şi pot să vă spun că pe primul proiect destinat familiilor cu venit sub 500 de euro pe lună, compus din şase loturi avem 16 firme care au depus oferte. Noi am permis să se depună oferte până la nivel de bloc acum încă nu au fost analizate din punct de vedere tehnic. Deschiderea ofertelor a avut loc în data de 10 noimebrie acum este în derulare analiza ofertelor. (…) În 17 noiembrie a avut loc deshiderea ofertelor pentru proiectul dedicat familiilor cu venit mediu sub 350 de euro pe lună.


Cuprinde tot şase loturi şi avem13 oferte. Al treilea proiect dedicat familiilor cu venit mediu sub 350 de euro pe lună cuprinde opt loturi. Au fost depuse pentru acest proiect 11 oferte, iar data deschiderii ofertelor este 27 noiembrie 2014. Evident la toate cele trei proiecte se derulează verificările”.

În total la Timişoara vor fi reabilitate termic 969 de apartamente. Edilul a mai completat că „aşteptăm cât de curând să semnăm şi cel de-al cincilea contract pentru eficientizare energetică a blocurilor. Este un contract care cuprinde şi mai multe blocuri decât celelalte patru pe care le-am semnat până acum. Nu este exclus ca săptămâna viitoare să le semnăm, s-a terminat evaluarea”.

Legat de data începerii primelor lucrări, Robu a comentat că „nu vă pot spune, în câteva săptămâni se finalizează analiza ofertelor, trebuie să se depăşească perioada de contestări. Estimez că spre sfârşitul lui ianuarie se va finaliza licitaţia şi de îndată ce timpul va fi favorabil va putea începe execuţia lucrărilor. Important este pentru noi ca în primăvară să poată fi demarate lucrările”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.