Rearanjarea scenei politice a judeţului Timiş, în 2014. Care au fost cele...

Rearanjarea scenei politice a judeţului Timiş, în 2014. Care au fost cele mai importante transferuri, dar şi demisiile de răsunet

2
DISTRIBUIȚI

Anul care se încheie a adus o reaşezare a lucrurilor pe scena politică din judeţul nostru. Evenimente precum alegerile europarlamentare, ordonanţa lui Liviu Dragnea prin care s-a permis transferul politic fără pierderea funcţiei sau anchete ale DNA au adus demisii peste demisii.

Spre exemplu, în Consiliul Local Timişoiara Petrică Folică şi Florian Stoian au trecut de la PP-DD la PNL, în vreme ce fostul lor coleg Lucian Taropa a ales tabăra social-democrată. Nemulţumiţi de mişcările de pe scena politică, ţărăniştii cu state vechi, Flavius Boncea, Adrian Orza şi Bogdan Herzog au ales să rămână independenţi. Aceeaşi opţiune a avut-o şi Nistor Geană, fost membru PC.

Nici în Consiliul Judeţean lucrurile nu au fost mai roz. Democrat-liberalii Sorin Cociobea şi Dorin Cutu au părăsit partidul portocaliu pentru a se alătura şefului Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, în PSD.

Nemulţumiţi de ce se petrece în ograda PSD, consilierii Marcel Michoc şi Marina Radu au ales să plece din partid şi să rămână independenţi. Din păcate pentru el, Mihoc nu a reuşit să se despartă atât de uşor de Bojin, alături de care este anchetat într-un dosar intrumentat de DNA. Tabăra independenţilor din CJT a prins putere prin sosirea lui Petru Juravle de la PP-DD, a lui Dorel Demea tot de la PP-DD şi a lui Traian Stancu independent.

De departe cel mai lovit partid a fost în anul 2014 PP-DD, mai ales că, în luna martie, consilierul judeţean Ilie Bertea, şef la PP-DD Timişoara, a decedat.


Startul plecărilor a fost dat chiar de şeful PP-DD Timiş, Adrian Diaconu, care a migrat spre UNPR ca urmare a eşecului de la alegerile europarlamentare. Au urmat plecările menţionate mai sus, iar filiala Timiş a ajuns pe mâna arădeanului Cătălin Ţiţirigă, a cărui soţie a fost angajată ca director adjunct la una dintre societățile primăriei, Horticultura, şi care este, întâmplător, constăteancă cu primarul Nicolae Robu, fiind născută la Bocsig.

Cele mai răsunătoare demisii din politica din Timiş au avut loc la sfarşitului anului. Imediat după câştigarea alegerilor prezidenţile de către Klaus Iohannis, şeful PDL Timiş, Constatin Ostaficiuc, şi-a dat demisia din funcţie. Acesta este anchetat penal de DNA alături de deputaţii Alin Popoviciu şi Cornel Sămărtinean în dosarul spaţiilor comerciale de la aeroportul Timişoara şi fost declarat în conflict de interese de ANI, decizie confirmată de justiţie, care i-a blocat posibilitatea de a candida în următorii ani la vreo demnitate publică.

Exemplul lui Ostaficiu a fost urmat şi de şeful PSD Timiş, Titu Bojin, dar şi de preşedintele executiv al filialei județene, Adam Crăciunescu. Acesta este cercetat, sub control judiciar, într-un dosar legat de retrocedări ilegale. La rândul său, fostul şef al PSD Timiş, Titu Bojin, este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu şi luare de mită într-un dosar amplu care implică nu mai puţin de 17 primării din judeţ.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.