ROCK pentru Revoluţie: solistul trupei sârbeşti Riblja Corba vine direct din spital...

ROCK pentru Revoluţie: solistul trupei sârbeşti Riblja Corba vine direct din spital să cânte la Timişoara. Când are loc mega concertul VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Cu ocazia comemorării a 25 de ani de la Revoluţia din 1989, Primăria Timişoara va organiza un eveniment muzical în data de 20 decembrie, sub numele de Rock pentru Revoluţie, în cadrul cărora vor cânta formaţiile sârbeşti Riblja Corba (Ciorbă de peşte) şi Bajaga I Instruktori şi formaţiile Pro Musica şi Phoenix. Legendara formaţie sârbească Riblja Corba (Ciorbă de peşte) a luat fiinţă la 15 august 1978, la Belgrad în formula Bora Đorđević la voce, chitară acustică şi compozitor, Miša Aleksić la chitară bass, Miroslav “Vicko” Milatović la tobe şi Rajko Kojić la chitară. Primul concert al lor a fost în acelaşi an, la 8 septembrie, în Elmir – undeva prin Zrenjanin. În prima parte a concertului, Aleksić, Kojić şi Milatović au cântat nişte cover-uri după Humble Pie, ZZ Top, Johnny Winter şi Deep Purple, iar în cea de-a doua parte, a apărut şi Đorđević cu care au cântat melodiile proprii şi nişte cover-uri după Rolling Stones şi Joe Cocker. Primul lor album Kost u grlu, a fost lansat la 11 septembrie 1979, după ce fusese înregistrat în iunie în Belgrad, iar în această perioadă în trupă a apărut şi Momčilo Bajagić, chitaristul care mai târziu înfiinţa Bajaga i Instructori.

De-a lungul anilor, formaţia a trecut prin mai multe schimbări de componenţă şi a fost în centrul unor scandaluri şi a lansat o sumedenie de albume, cel mai recent dintre acestea fiind Uzbuna, acum doi ani. Riblja Corba nu a mai concertat în Timişoara din 2006, dar a fost prezentă în această vară la Ruga din Dudeştii Vechi.


Solistul formaţiei, Bora Đorđević a ţinut neapărat să fie prezent la acest spectacol, deşi în prezent se află internat la spital. „Bora Đorđević se află internat la spital, dar a ţinut neapărat să fie prezent la acest spectacol. Muzicianul a declarat că invitaţia de a cânta la 25 de ani de la Revoluţia din Timişoara este o mare onoare pentru el. Muzicianul va veni direct din spital pentru acest concert, iar la întoarcerea sa în Serbia va merge înapoi la spital. Practic, i-a obligat pe medici să îl lase să vină la Timişoara pentru acest eveniment special“, ne-a declarat Pop Dijana, ne-a declarat Dijana Pop, impresara din ţara noastră a celor două trupe sârbeşti care vor fi prezente la acest eveniment deosebit. Povestea celebrei trupe Bajaga, care a susţinut după Revoluţie mai multe concerte în oraşul nostru a început în 1983 când Momčilo Bajagić “Bajaga”, pe atunci chitaristul trupei Riblja Čorba, a hotărât să compună câteva piese solo.

Un an mai târziu, în luna ianuarie, a apărut discul “Pozitivna geografija”, care a generat hituri ca “Berlin”, “Mali slonovi” “Poljubi me”, “Marlena” sau “Tamara”. Succesul acestui album solo i-a adus excluderea din trupa Ribla Corba în luna august a anului 1984. De-a lungul anilor, trupa al cărui lider este Momcilo Bajagic a editat albumele “Sa druge strane jastuka” (1985), „Jahači magle” (1986), „Prodavnica tajni” (1988), „Muzika na struju” (1993), „Od bižuterije do ćilibara” (1997), „Zmaj od Noćaja” (2001), „Šou počinje u ponoć” (2005) şi „Daljina, dim i prašina” (2012). Concertul Rock pentru Revoluţie va avea loc mâne 20 decembrie, de la ora 19 în Piaţa Operei, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.