ȘANSĂ la viață pentru micuțiii bolnavi de fibroză chistică. Ce campanie va...

ȘANSĂ la viață pentru micuțiii bolnavi de fibroză chistică. Ce campanie va avea loc

0
DISTRIBUIȚI

Giving Tuesday (marțea dăruirii) se întâmplă pentru al doilea an consecutiv la Timișoara. Companiile timișorene se coalizează anul acesta împotriva fibrozei chistic.

Pentru a marca pentru a doua oară în România mișcarea internațională Giving Tuesday, marți, 2 decembrie 2014, un grup de firme timișorene donează Asociației Naționale Române de Mucoviscidoză, care activează pe lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, suma necesară pentru achiziționarea unui aparat profesional pentru testul sudorii, Nanoduct 1030_Wescor. Aparatul în valoare de 5500 euro este esențial în diagnosticarea precoce a fibrozei chistice. Beneficiarii sunt în primul rând cele câteva zeci de copii timișeni aflați în evidențele Asociației, dar și alți potențiali purtători ai acestei maladii genetice din județele învecinate.

diagnosticare_mucoviscidoza

Mișcarea internațională Giving Tuesday este celebrată și în acest an în România la inițiativa companiei timișorene 123ContactForm, care a organizat și ediția inaugurală din 2013.


Anul acesta, împreună cu Cozmoslabs și Net Interaction, 123ContactForm sponsorizează achiziția de echipamente medicale în sprijinul Asociației Naționale Române de Mucoviscidoză (Fibroză Chistică).

„Asociația Națională Română de Mucoviscidoză (fibroză chistică) mulțumește în numele copiilor cu această teribilă maladie și a familiilor acestora, pentru sprijinul în obținerea unui aparat nou pentru diagnosticul bolii. Mucoviscidoza sau fibroza chistică este o boală rară, dar cei care, cu demnitate, o poartă au nevoi dintre cele mai mari. Și acestea încep cu un diagnostic precoce, pentru care este nevoie de aparate performante. Un diagnostic precoce reprezintă o verigă importantă, decisivă,  în asigurarea  calității vieții acestor bolnavi”, a declarat prof. dr. Liviu Laurențiu Pop, președinte ANRMv.

Campania își propune să prelungească speranța de viață a copiilor suspecți de fibroză chistică, și totodată să conștientizeze comunitatea locală cu privire la importanța contribuțiilor caritabile și a voluntariatului. „Când am auzit despre mișcarea Giving Tuesday din Statele Unite, ni s-a părut o idee extraordinară care ar merita împărtășită și de societatea din România. Este o ocazie ca fiecare dintre noi să-și ia timp pentru a se gândi la ceilalți. Credem într-o lume mai bună pe care ne-o putem construi singuri, de aceea vă invităm să vă alăturați Giving Tuesday!”, spune Florin Cornianu, CEO și co-fondator al 123ContactForm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.