Seară memorabilă pentru Timişoara: mii de bănățeni au asistat la concertul Rock...

Seară memorabilă pentru Timişoara: mii de bănățeni au asistat la concertul Rock pentru Revoluţie GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1909899464">

Concertul Rock pentru Revoluţie, desfăşurat în această seară în Piaţa Operei a avut parte de un succes deosebit, publicul de la faţa locului apreciind aşa cum se cuvine prestaţia celor patru formaţii care au urcat pe scenă. Mii de timișoreni s-au bucurat și de muzica a patru formații legendare, și de târgul de Crăciun din centrul orașului, aniversând 25 de ani de la ziua în care Timișoara s-a declarat „oraș liber de comunism”.

Evenimentul a debutat cu recitalul timişorenilor de la Pro Musica. „Concertul acesta a însemnat enorm pentru noi. Acum 25 de ani am cântat în Balconul Operei, iar de această dată pe scenă. E un arc peste timp extraordinar de emoţionant pentru mine şi pentru Lică Dolga (n.n. – cei doi muzicieni care au cântat acum 25 de ani în Balconul Operei). Arcul ăsta peste timp este probabil ca şi realizare, cel mai important moment al carierei mele. Uneşte două secole şi două milenii. Uneşte cariera mea, care s-a nimerit să fie la finalul unui sistem şi la începutul altui sistem“, a declarat Ilie Stepan.

Alături de el, pe scenă s-au aflat Dixie Krauser (bass), Horea Crişovan (chitară), Bujor Hariga (chitară), Lică Dolga (tobe) şi Bogy Nagy (voce). Primul concert susţinut de legendara trupă timişoreană alături de solistul Bogy Nagy a fost unul care s-a bucurat de aplauze furtunoase din partea spectatorilor. După ei, concertul a continuat cu prestaţia sârbilor de la Riblja Corba (Ciorbă de peşte), mult – aşteptată de public. Solistul formaţiei, Bora Đorđević a ţinut neapărat să fie prezent la acest spectacol, venind la Timişoara direct de la spital. „Mă simt deosebit de onorat să cânt la aniversarea a 25 de ani de la Revoluţia din 1989“, a precizat el.

După recitalul lor, o altă formaţie sârbească a încântat urechile celor prezenţi la acest spectacol extraordinar, Bajaga i Instructori. Hiturile cântate de Momčilo Bajagić, solistul formaţiei, au fost fredonate la unison de public. Consilierul local Adrian Orza, un prieten al formației, a urcat pe scenă și a cântat un refren alături de sârbi, dăruindu-i solistului o sticlă de tărie cu steagurile României și Serbiei, iar după încheierea reprezentației Bajaga, primarul Nicolae Robu a ținut un scurt discurs celor prezenți.

Finalul evenimentului a prilejuit un recital susţinut de formaţia Phoenix. Trei dintre trupele care au cântat în această seară (cu excepţia Phoenix-ului) au fost prezente şi la primul concert de după Revoluţie din oraşul nostru, iar unii dintre melomani au fost destul de nemulţumiţi de faptul că Primăria nu a invitat la acest eveniment şi formaţia Cargo, care a cântat în cadrul memorabilului concert din 1990.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.