Semenic, un paradis montan pentru iubitorii sporturilor de iarnă. De când pot...

Semenic, un paradis montan pentru iubitorii sporturilor de iarnă. De când pot schia turiștii pe pârtiile spectaculoase FOTO

3
DISTRIBUIȚI

O stațiune montană din Banat atrage, în fiecare an, mii de turiști pasionați de sporturile de iarnă, și nu numai din întreaga țara. Muntele Semenic, cunoscut și sub numele de „perla Banatului”, reprezintă un adevărat paradis montan pentru cei care-i trec pragul, cu zăpadă naturală câteva luni pe an, frumuseți naturale fascinante, aer curat, plus mai multe pârtii de schi ce au diferite niveluri de dificultate. Chiar din acest sfârșit de săptămână se va putea schia pe Semenic, și asta pentru că stratul a ajuns la peste 20 de centimetri, zăpada fiind numai bună pentru amatorii de distracții și de sporturi de iarnă.

Turiștii care și-au produs să schieze pe Semenic trebuie să știe că stațiunea se află la 35 de kilometri de Reșița și la aproximativ 150 de kilometri de Timișoara. Stațiunea este amplasată pe platoul Munților Semenic, la o altitudine de 1.400 de metri, zona turistică Semenic fiind creată tocmai pentru practicarea sporturilor de iarnă.

semenic

Semenic, stațiunea care oferă cel mai lung sezon de schi din România

Semenicul devine tot mai atractiv pentru turiști de la an la an. Într-un top al stațiunilor montane din țara noastră, domeniul schiabil Semenic – Văliug ocupă un loc fruntaș, fiind foarte apreciat de schiori. De asemenea, Semenicul este și unul dintre puținele locuri din România în care zăpada persistă chiar și șase luni pe an. Cu alte cuvinte, pasionații de sporturi de iarnă au posibilitatea să schieze, în unii ani, chiar și șase luni, din octombrie și până la începutul lunii mai, dacă aleg stațiunea Semenic din județul Caraș-Severin.

În Munții Semenic clima este blândă și suportabilă, iar turiștii aleg această zonă din Banat pentru că pârtiile sunt bune, prețurile nu sunt exagerate, iar peisajele naturale îi impresionează. Una dintre cele mai lungi pârtii de pe Semenic este Uriașul, cu o lungime de 1.200 de metri. Aceasta are un grad de dificultate mediu, iar diferența de nivel este de 220 de metri. O altă pârtie căutată de turiști de nivel mediu este Crucea de Brazi, ce are o lungime de 750 de metri, iar diferența de nivel este de 160 de metri, dar și Goznuța, cu o lungime de 700 de metri. Pentru începători este recomandată pârtia Semenic, ce are o lungime de 300 de metri, iar diferența de nivel este de 40 de metri.

semenic

În Semenic se află cea mai lungă pârtie de schi din țară

Puțini turiști știu faptul că în Banat, în Munții Semenic, se află cea mai lungă pârtie de schi din România.


Este vorba despre o pârtie de peste șase kilometri, care conectează Semenicul de Văliug.

Tarifele de cazare în stațiunea Semenic pornesc de la 50 de lei pe noapte pentru o persoană. Toate pârtiile beneficiază de telescaun și teleschi, iar un abonament pe o zi costă 60 de lei pentru adulți și 40 de lei pentru copii.

Foto: Infoseason.ro

3 COMENTARII

 1. I’m surrprised to found such a possibility for fun in winter sports here in Banat – Romania , the most beautiful part of the country. Also , Caras – Severin county ,known as mountain Banat , has a lot to offer in mountain trips. Is a real splendor all over the year. Beautiful mountains , idilic landskapes green and even virgin forests , lakes , nice caves ,friendly people ,good food , strong and good tuica ( a kind of local votca made from plumes )very pretty womens , …. in a word , all the ingredients for a holliday like in your best dreams. Put your boots on and come to Semenic in Caras – Severin , Romania ! You will not regret this for sure !

 2. Cea mai lunga pârtie din ametitotul lanț al munților Carpați, doar o pârtie din maretii Alpi alpini deabea o întrece pe cea din Semenic stațiunea cu cel mai lung sezon ever văzut vreodată la noi, ale noastre piscuri ,pe ale noastre meleaguri romanești cu esența bănățeană din, imperiosul Banatului Montan. Adevat diamant neșlefuit :)))))

  • Doamne, cate laude?!Specific banatenilor!
   Macar de ar fi Ca la nemti!
   Mirobolant e in Semenic!
   Dar la Kaprun, cum o mai fi, atunci?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.